fbpx
Foto: NS

Boekenweekgeschenk door 250.000 lezers gebruikt als treinkaartje

Ongeveer 250.000 reizigers stapten zondag in de trein met het Boekenweekgeschenk als vervoersbewijs. Dat zijn er ongeveer net zoveel als vorig jaar. De NS heeft dat becijferd op basis van schattingen van onder meer de machinisten.

Op vertoon van het boek Makkelijk Leven (geschreven door Herman Koch) was een treinreis zondag gratis. De poortjes gingen open met de barcode in het boek.

De auteur zelf reisde ook met de trein: tussen Amsterdam en Amersfoort en tussen Amsterdam en Almere las hij voor uit zijn boek. Op deze routes konden reizigers in de hele trein meeluisteren via een koptelefoon. Met de actie is een eind gekomen aan de 82e Boekenweek. Het thema dit jaar was Verboden Vruchten.

(c) ANP

0 0 stemmen
Artikel waardering
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
gert ruyer
7 jaren geleden

Driewagenstel tussen Amersfoort en Zwolle: propovol en staan. “Cadeautje” Zwolle-Groningen: dubbeldekse 4-bak. Ook vol, maar ik zat. Terug. Zwolle-Amersfoort: conducteur roept om, dat de enige WC in de trein zo smerig is, dat “alleen wie heel nodig moet er dan toch maar heen te gaan. Het is er eigenlijk om onpasselijk te worden”. Het hield maar niet op. Ik zat net mijn Twix te eten. Heerrrrlijk…. Gegniffel in de coupé. “Anders moet u het zien op te houden tot Amersfoort of Utrecht”. Jawel, NS-boekenweekvrijreizendag. Toch leuk. Boekje gaf mij vrij reizen tot Leer (Arriva, Duitsland), al wisten de chauffeurs van bus 620 (laatste stukje voor NS/Arrivatarief met VEJ-bus 620, Weener-Leer) niks van die NS-actie.

Joke
6 jaren geleden

Vorig jaar geweest het is vreselijk dat de ns geen extra treinen inzet. Ik moest helemaal op mijn tenen staan en kreeg het benauwd en hield het haast niet vol, het zat volgepropt met mensen op de terug weg.Iemand vertelde dat het ieder jaar zo is. Ik snap heel de ns niet ,ik vind het schandalig.