fbpx
Foto: Dimitri Verhulst tijdens de boekenweek van 2015 (NS).

Boekenweekgeschenk populair als treinkaartje

Met het Boekenweekgeschenk op zak kunnen reizigers zondag weer gratis met de trein op pad. Op de laatste dag van de Boekenweek hoef je voor de tweede klasse geen kaartje te kopen als je aan de conducteur het boekje De zomer hou je ook niet tegen van de Vlaamse schrijver Dimitri Verhulst kunt laten zien. Net als vorig jaar hebben ongeveer 240.000 reizigers van het aanbod gebruik gemaakt.

Nieuw dit jaar is dat treinreizigers met de vierkante barcode achterop het Boekenweekgeschenk de poortjes op stations kunnen openen. Gratis reizen kan niet alleen met de papieren versie, maar ook met het geschenk als e-book. Het is de 14e keer dat hoofdsponsor NS treinreizigers op deze manier de gelegenheid geeft gratis door heel het land te kunnen sporen. 

Auteur van het Boekenweekgeschenk Dimitri Verhulst reisde zondag met de trein vanuit Amsterdam via Den Bosch en Roosendaal terug naar België. Onderweg las hij voor uit zijn boek. In de trein lieten verraste reizigers hun boek signeren. Ook minister van OCW Jet Bussemaker nam de trein waarmee Verhulst reisde.

Zondag eindigt de tachtigste editie van de Boekenweek met deze keer ´Waanzin´ als thema. Het Boekenweekgeschenk was te krijgen bij aankoop van minstens 12,50 euro aan Nederlandse boeken. Het boekje verscheen in een oplage van 723.000 exemplaren.

(c) ANP / Treinreiziger.nl