fbpx

Bom langs spoor Gouda ontdekt

 (Novum) – In Gouda is donderdagmiddag langs het spoor een bom uit de Tweede Wereldoorlog ontdekt. Het gaat om een zogenoemde 500-ponder, die op 7,5 meter diepte ligt. Er is geen gevaar voor omwonenden en de omgeving, meldt een woordvoerder van de gemeente. De treinen kunnen gewoon blijven rijden.

De bom ligt aan de Burgemeester Jamessingel. Het explosief werd ontdekt tijdens bommenonderzoek in het gebied. Dit onderzoek vindt plaats als onderdeel van het bouwrijp maken van de grond. In het gebied moeten kantoren komen. "Vooral rond het spoor zijn in de oorlog veel bommen gevallen. Daarom wordt het gebied nauwkeurig onderzocht."

Nadat de bom is onderzocht is deze weer afgedekt met zand. De voorbereidingen voor de ruiming zijn inmiddels in gang gezet. Wanneer de ruiming plaatsvindt, is nog onduidelijk. De politie houdt de vindplaats van de bom ondertussen in de gaten. Op de bom stond een opslagloods. Die wordt naar een andere plek verplaatst.

Ondertussen wordt de rest van het gebied ten oosten van het station onderzocht op de aanwezigheid van eventuele andere bommen. De gemeente verwacht dat binnen enkele weken duidelijk moet zijn of er nog meer bommen in de spoorzone liggen.