fbpx
(c) StenaLine

Boot Londen (Engeland)

Behalve met de trein via Brussel naar Londen, is er nog een andere optie: trein + boot Londen. Of voor wie naar een andere bestemming wil: trein + boot Engeland. Bij Stena Line is deze combinatie al boekbaar vanaf € 49. U maakt dan gebruik van de boot Hoek van Holland – Londen. Deze is vaak veel goedkoper (maar ook langzamer) dan de trein of het vliegtuig.

  • Tot vijf boten per dag naar Engeland via drie bedrijven
  • Boot Londen via Stenaline, va € 49
  • IJmuiden – Newcastle via DFDS retour va € 88
  • Boot naar Engeland via Hull retour va € 80

Normaal promoten we op Treinreiziger.nl alleen de trein. En uiteraard doen we dat ook richting Londen (zie de pagina´s Trein Londen en Trein Engeland). Maar omdat het aantal goedkope tickets voor de snelle Eurostar beperkt is, staan we ook uitgebreid stil bij de opties Engeland per boot.

Boot Londen via Stena Line
Veel mensen die naar Engeland varen, willen naar Londen. Op die behoefte speelt Stena Line al jaren in. Dagelijks varen er twee boten vanaf Hoek van Holland naar Harwich. Daarvoor worden de schepen Hollandia en Britania gebruikt. Deze boten vertrekken om 14:30u en 22:30u. De boot van 14:30u komt om 20:00u aan in Harwich, de andere boot betreft een nachtboot en komt om 6:30u aan in de Engelse havenplaats.

Aansluitend rijden er vanuit Harwich treinen naar Londen Liverpool Street. Die treinreis duurt ongeveer 1,5 uur. Een ticket voor de Ferry Harwich + trein Londen is verkrijgbaar vanaf 49 euro. Vanuit Nederland ook met de trein naar Hoek van Holland? Dat kan ook. Vanaf 62 euro reist u vanaf ieder station in Nederland naar Hoek van Holland, vanwaar de reis per boot verder gaat naar Londen.

Schip Hollandia in beeld

Boot IJmuiden – Newcastle
Wilt u niet per ferry naar Londen, maar naar Noord-Engeland? Dan is de boot naar Newcastle een beter alternatief. Hier is een combinatie trein + boot Engeland niet mogelijk, simpelweg omdat er geen trein meer rijdt naar IJmuiden en ook niet naar de haven van Newcastle. Wel is de terminal van zowel IJmuiden als Newcastle bereikbaar per bus. De boot IJmuiden – Newcastle wordt uitgevoerd door DFDS. Het betreft een nachtboot, die om 17:30u vertrekt uit IJmuiden. In tegenovergestelde richting vaart de boot om 17:00u (plaatselijke tijd) de haven uit van Newcastle. Een retourtje Newcastle bij DFDS is verkrijgbaar vanaf 88 euro.

Vanuit Newcastle kan er eventueel per trein worden doorgereisd naar Schotse bestemmingen als Edinburgh, Glasgow en Aberdeen. Deze bestemmingen zijn allemaal rechtstreeks bereikbaar vanuit Newcastle. Een andere mogelijkheid is om vanuit Newcastle Engeland per trein te verkennen. Dat kan goedkoop met een speciale treinpas.

Schip van DFDS op de Noordzee onderweg naar Newcastle

Boot Rotterdam – Hull
Behalve Stena Line en DFDS kunt u ook met PO Ferries naar Engeland varen. De boot van PO Ferries vaart echter niet naar Londen, maar naar Hull. Ook hier is er geen mogelijkheid trein + boot, maar wel weer bus + boot Engeland. Om 17:00u vertrekt er zowel vanuit Amsterdam als Rotterdam Centraal een bus naar de terminal van PO Ferries (reserveren aanbevolen). De boot vertrekt vervolgens om 21:00 uur (zaterdag + zondag 20:30) naar Engeland / Hull. Behalve vanuit Rotterdam vaart er ook vanuit Zeebrugge een boot naar Hull. Wie vanuit Hull een dagje naar Londen wil: dat kan. Er rijden rechtstreekse treinen tussen beide steden. Reistijd: 2,5 uur.

Boot Engeland samenvatting:
De volgende boten / ferry´s varen naar Engeland:

  • Boot Londen via Hoek van Holland – Harwich
  • Boot Engeland / Schotland via IJmuiden – Newcastle
  • Boot Engeland via Rotterdam / Zeebrugge – Hull

Deze pagina over Boot Londen Engeland is ook bereikbaar via: www.bootlondenengeland.nl 

Foto: (c) Stena Line

0 0 stemmen
Artikel waardering
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
sars
7 jaren geleden

Welke route is dichtbijste Londen?

cyril abraham wilson 8-7-1957
2 jaren geleden

lets meet the face in english .
i will gladly go to england by see .
and this in all meens .
please adres me over the turn arounds concerning this matter !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

David Nijenhuis
1 jaar geleden

Zeebrugge-Hull is sinds 2021 uit de vaart genomen. InterRail geeft geen korting meer op de boot Hoek v Holland-Harwich.