fbpx

Concurrentie op het Duitse spoor barst los

09 nov 2009 16:06

Op het Duitse spoor krijgt Deutsche Bahn (DB) vanaf 2010 en 2011 te maken met meer concurrentie. Niet alleen tussen Keulen en Hamburg, maar ook tussen Berlijn – Frankfurt en Hamburg – Stuttgart kan de Duitse spoorwegen concurrentie gaan verwachten. Verder hebben de Franse spoorwegen treinpaden aangevraagd tussen Straatsburg en Hamburg.

De concurrerende dienst die per augustus 2010 zal gaan rijden tussen Keulen en Hamburg, was al eerder aangekondigd. Maar nu blijkt dat Locomore Rail Gmbh ook de strijdt aan wil gaan met de Duitse spoorwegen tussen Hamburg en Stuttgart en tussen Berlijn en Frankfurt. Dat melden Duitse media.
Tussen Hamburg en Stuttgart en Berlijn en Frankfurt zal de treindienst van Locomore Rail Gmbh echter nog niet starten per augustus 2010, maar vanaf december 2010 of uiterlijk in 2011. Tussen de plaatsen wil men een twee uursdienst aan gaan bieden.

Locomore Rail is echter niet de enige partij die de strijd aan wil gaan met de Duitse spoorwegen, ook de Franse spoorwegen hebben treinpaden bij DB Netz aangevraagd. Het gaat om een treinpad Straatsburg – Hamburg via Frankfurt Flughafen en Keulen en een treinpad Straatsburg – Hamburg via Erfurt en Berlijn.