fbpx

Connexxion introduceert abonnement voor ouderen

Vijfenzestigplussers kunnen bij Connexxion (inclusief Breng en Hermes) voor slechts 99 euro een jaar lang onbeperkt met de bus na 9.00 uur. Met dat abonnement wil de vervoerder meer ouderen trekken.

De prijs van 99 euro per jaar is overigens een introductieprijs, die alleen geldt bij een ingangsdatum voor 31 mei 2015. Daarna geldt de prijs van 125 euro per jaar. Op zaterdag en zondag is het abonnement ook voor 9.00 uur geldig. 

“Met dit abonnement willen we de bus aantrekkelijker maken voor zowel de keuzereiziger als voor ouderen met een kleine portemonnee. We kiezen bewust voor de daluren, want dan hebben we stoelen over. Maar we willen ouderen ook niet confronteren met volle bussen in de ochtendspits”, legt Rick de Vries tegenover OV-Magazine uit.

Het abonnement is geldig in alle Connexxion-, Breng- en Hermes-bussen. Echter niet in alle regio´s zal het product gepromoot worden. "In het Breng-gebied was er al een 65-pluskaart, en in de nieuwe regio Zeeland zijn er nog geen afspraken gemaakt met de provincie". Met name in de regio´s Gooi en Vechtstreek, Haarlem & IJmond, Amsterdam-Meerlanden, Zaanstreek, Almere en Noord-Holland Noord zal Connexxion actief het nieuwe product in de markt zetten.

Een Dal Vrij-variant voor alle volwassenen lijkt er vooralsnog niet aan te komen.