youtube treinreiziger zoeken zoeken

NS introduceert kortingskaart voor tieners

klok 09 jan 2018 16:56

De Nederlandse Spoorwegen introduceert speciaal voor jongeren een extra voordelig Dal Voordeel abonnement. Tieners tussen de 12 en 18 jaar kunnen voortaan voor slechts 15 euro een 40% kortingskaart aanschaffen. 

Kinderen t/m 11 jaar reizen onder begeleiding gratis met Kids Vrij. Vanaf 12 jaar moeten reizigers het volle pond betalen. “Hiermee maken we de overgang van Kids Vrij naar volwassen abonnement ietsje zachter,” zegt NS-woordvoerder Hessel Koster. Volwassenen betalen 50 euro per jaar voor een Dal Voordeel abonnement.

Het Dal Voordeel Jongeren-abonnement is de uitkomst van een reeks gesprekken die NS met tieners heeft gevoerd. “We hebben hen gevraagd waar ze behoefte aan hebben. Ze gaven aan vooral lastminute te kunnen kiezen voor de trein.” Het nieuwe abonnement is een proef en wordt in elk geval aangeboden tot en met 31 mei 2018. Koster: “Daarna gaan we met regionale vervoerders het abonnement evalueren. Als het aanslaat blijft het, en anders zullen we naar nieuwe mogelijkheden op zoek gaan.”

Bij het Dal Voordeel Jongeren-abonnement is ook een persoonlijke OV-chipkaart ter waarde van 7,50 euro inbegrepen. Ook mogen de tieners drie vrienden met samenreiskorting meenemen. NS gaat het nieuwe product de komende periode onder de doelgroep bekend maken. Het Dal Voordeel Jongeren-abonnement is online te koop. Aanvankelijk toont de NS-webshop een prijs van 50 euro, pas aan het einde van het proces wordt de speciale jongerenprijs van 15 euro getoond.

NS wijst erop dat jongeren tijdens de vakantie al langere tijd voordelig met de trein kunnen reizen. Tijdens de kerst- en zomervakantie biedt NS het NS Jongerentoer aan (voorheen Tienertoer). Met de Jongerentoer kunnen tieners drie dagen onbeperkt door Nederland reizen.

37 gedachten over “NS introduceert kortingskaart voor tieners”

 1. dries molenaar schreef:

  Een goede deal voor de reizende tienerts

 2. Martijn schreef:

  Daar komen ze nu mee. Afgelopen december voor mikn oudste een nieuw abonnement moeten aanschaffen. Toen was er een aanbieding zou fijn zijn als dit structureel goedkoper werd.

  1. S. schreef:

   Het komt altijd te laat voor sommige mensen, voor anderen komt het juist op het perfecte moment.

  2. Dee schreef:

   Gewoon bellen en vragen om begrip. Ik heb daar al zo vaak iets mee bereikt. Vraag alsnog een korting. Succes

 3. M.Welberg schreef:

  Chips. Net vorige week een ov kaart voor mijn dochter gekocht. Balen

 4. just schreef:

  Mijn zoon zijn daluren vernieuwt per 21-01. Wordt het automatisch 15 euro of moet ik nog wat doen. Ik kan het namelijk niet via mijn NS doen.

 5. Indy schreef:

  Altijd acties waar veel mensen niks aan hebben. Wij 60 plussers willen ook graagmet detreinvoor een prikkie

  1. dries molenaar schreef:

   U kunt iedere dag voor weinig met met een dagkaartaanbieding of met een voordeelkaart

  2. Anoniem schreef:

   Heeft u niet de veel te goedkope vrije reisdagen
   Juist de groep 18 tm 60 mag klagen wat mij betreft

  3. F.F.W. Beijerling schreef:

   INDY, Een DAL VRIJ abonnement 2de Klasse (jaarcontract) is voor “ouderen” te koop voor het luttele bedrag van €42 per maand. (1ste Klasse €99 per maand.)

   1. Marianne schreef:

    DalVoordeelkaart voor 50 euro per jaar en voor 24,50 7 dagen per jaar een hele dag het hele land door. Dus voor iets meer dan een tientje kun je als “bejaarde” van boven de 60 sowieso al 7 dagen heel goedkoop op pad. En verder met 40 % korting.

 6. Betty schreef:

  Maak het openbaar vervoer goedkoper zodat het aantrekkelijk wordt om de trein te nemen ipv. De auto

  1. Raffa schreef:

   Artikel gaat over korting voor tieners tussen 12 en 18 jaar. Die gaan niet met de auto. Betrek het niet meteen op jezelf!

  2. F.F.W. Beijerling schreef:

   Nog goedkoper?

 7. Petra kroonen schreef:

  Zal wel niet gelden in het zuiden. Waar Arriva de vervoerder is. Hier zitten ook genoeg jeugdige reizigers. Is geen na traject helaas.

  1. Johan schreef:

   “Korting ook geldig bij andere treinvervoerders en op Nederlandse trajecten van Intercity Berlijn en ICE International”

   Zie: https://www.ns.nl/abonnementen/dal-voordeel-jongeren.html

   1. Geert schreef:

    Die Limbabwanen trekken nu eenmaal graag hun mond open voordat ze zich goed laten informeren. Daarom is de PVV er ook zo groot.

  2. dries molenaar schreef:

   Uw lokale overheid heeft voor arriva gekozen. Daarmee rijdt er op die trajecten geen NS

 8. Johan schreef:

  Volgens mij zit het knelpunt in die leeftijdsgroep niet zozeer bij de incidentele reizigers, maar vooral bij (een kleine groep) tieners die per trein naar school reizen. Het merkwaardige is dat immers niet alleen kinderen goedkoop of gratis reizen, maar studenten ook. Daar tussen komt de jonge spitsreiziger echter terecht bij de allerduurste treinabonnementen: Traject Vrij of Altijd Vrij. Korting op een Dal Voordeel-abonnement gaat die groep niet helpen.

  De bestelsite geeft aan dat dit abonnement automatisch wordt verlengd na een jaar. Onduidelijk is of dat voor die €15 is, of voor €50.

  1. EL schreef:

   Hou het dus in de gaten en anders tijdig opzeggen!

  2. Annemiek schreef:

   De kosten voor het reizen naar school, voor minderjarige kinderen ouder dan 11, dienen te worden gedragen door de ouders. Niet door de kinderen zelf. Ouders worden voor dergelijke kosten tegemoetgekomen via de Kinderbijslag.

 9. Tjappie schreef:

  Waarom wordt het kortingspercentage van de reguliere kaart niet verhoogd naar 50%?

  1. Annemiek schreef:

   Waarom wel?

   1. Tjappie schreef:

    Om mensen sneller uit de spits te krijgen naar de daluren. Voor eerste klas kaartjes was dit al ooit al eens het geval.

  2. F.F.W. Beijerling schreef:

   Tot wie is uw vraag gericht?

 10. Pieter schreef:

  Dus je kan hem niet gebruiken als je het eerste en tweede uur moet beginnen. Super handig. NOT.

 11. Irma Goorman schreef:

  Hoe werkt dat als je al een ov kaart hebt?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Dan bestel je het abonnement en vul je het ov-chipkaartnummer in.

   1. Johan schreef:

    … of bestel toch een nieuwe kaart: Kost niets extra en die is dan weer 5 jaar geldig. De levertijd wordt dan wel een week.

 12. Shirley schreef:

  Ik heb wel een vraag aan de NS ik heb al 2 jaar zo een kortingskaart gehaald voor mijn zoon die is nu 16 jaar. Krijg ik bij zijn verlenging wel voor € 15,00 i.p.v. € 50,00

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Dat durf ik niet te zeggen, NS klantenservice even bellen.

 13. Doek schreef:

  Hoelang blijft dit dan geldig?
  1 jaar?
  En dan mogen ze 3 vrienden met korting meenemen.Moeten die allemaal onder de 18 zijn of mag ook ouder?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Abonnement heeft een geldigheid van een jaar en is in principe doorlopend, men bied het in elk geval aan t/m mei. De meereiskorting is voor iedereen, het gaat om de gebruikelijke samenreiskorting.

 14. Ingeborg schreef:

  Op deze site staat dat het geldt tot 18 jaar maar op de NS site staat t/m 18 jaar. Tot welke leeftijd geldt de dal voordeel jongeren?

  1. Hildebrand van Kuijeren (Treinreiziger.nl) schreef:

   Op deze site staat tussen 12 en 18, dat is inclusief de leeftijd 12 en 18. NS verkoopt de abonnementen, dus dat is altijd leidend.

 15. Monique Santegoets schreef:

  Mijn dochter wordt in mei 18. Als ik nu voor haar dat abonnement aanvraag, is het dan nog een jaar geldig of maar tot haar 18e verjaardag?

 16. Annemarie Prins schreef:

  Ik vind het een tegemoetkoming, maar als kinderen tot 11 jaar met een railrunner van E 2,50 kunnen reizen, waarom dan tussen bijv. 12 en 18 niet standaard helft volwassen tarief? Uiteindelijk zijn ze in Nederland volgens de wet met 18 jaar volwassen. Waarom dan vanaf 12 jaar het tarief van een volwassene?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.