fbpx

Dodelijk treinongeluk in noorden van India

(Novum/AP) -Bij een botsing tussen twee treinen in het noorden van India zijn woensdagochtend 22 mensen omgekomen. Zestien passagiers raakten gewond. Zij waren in hun wagon bekneld geraakt toen de trein waarin zij zaten door de andere van achter werd geramd. De slachtoffers zaten in een wagon die was gereserveerd voor vrouwen en gehandicapten.

Het ongeluk vond plaats in de buurt van Agra, in de deelstaat Uttar Pradesh, op ruim tweehonderd kilometer ten zuidoosten van New Delhi. In Agra staat de wereldberoemde Taj Mahal.

De treinen waren beide vanuit het zuiden van India onderweg naar New Delhi. Een van de treintoestellen, de Mewar Express, stond te wachten voor een rood sein, toen die van achter werd geramd door de andere trein. Mensen die lagen te slapen in de voorste trein vielen door de klap uit hun slaapplaatsen.

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren wordt nog onderzocht. Veel ongelukken op het Indiase spoorwegnet, een van de grootste ter wereld, zijn te wijten aan gebrekkig onderhoud.
 
Foto: AP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *