fbpx

Eerste metro door de Amsterdamse Noord-Zuidlijn

29 okt 2015 9:55

In Amsterdam is voor het eerst een metro door de tunnel van de Noord/Zuidlijn gereden. De metro reed slechts met 5 kilometer per uur en niet op eigen kracht. Afgelopen nacht zijn er testen uitgevoerd op het nieuwe spoor.

Later dit jaar zullen er testen plaatsvinden waar metro´s sneller mogen rijden, zo´n 40 kilometer per uur. Als die testen goed gaan, volgen er testen met 70 kilometer per uur. De organisatie hoopt dat de metrolijn in oktober 2017 helemaal af is en in gebruik genomen kan worden. Er zijn echte grote twijfels of die datum gehaald kan worden. Eerder legde de organisatie uit waarom oktober 2017 toch de streefdatum blijft, ook al is de slagingskans gedaald naar 5%.

Deze zomer werd de Noord/Zuidlijn tussen Amsterdam RAI en Zuid aangesloten op de bestaande metrosporen. Leverancier Alstom is nu bezig om op het tunneltraject te testen of de apparatuur in de baan overeenkomt met de software in de metro. De metro´s rijden niet op eigen kracht omdat nog niet overal stroom is in de tunnel. De testmetro reed dan ook met behulp van een tunnelvoertuig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *