fbpx

Explosie bij stoomtrein in België

Bij een explosie op een toeristische stoomtrein in Eeklo zijn zaterdag vier mensen gewond geraakt. Twee van hen raakten zwaargewond, schrijven onder andere het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws. De stoomlocomotief reed op de treinsporen ter ere van Stoomcentrum, een evenement met stoomtreinen. Met de festiviteiten wordt herdacht dat 50 jaar geleden de laatste stoomtrein door België reed.

Tijdens een rit van Eeklo naar Maldegem vond er een explosie plaats in het machinegedeelte van de stoomlocomotief. Die vulde zich meteen met hete stoom. Het veiligheidsmechanisme van de locomotief trad direct in werking, die de brand heeft kunnen intomen. Toch liep een machinist derdegraadsbrandwonden op, aldus de belgische media. Zijn toestand is zeer ernstig. Een andere machinist sprong uit de trein, die op dat moment slechts 10 km/uur reed. Bij de val kwam hij slecht neer, waardoor hij zijn been brak. 

De trein stopte na de knal enkele tientallen meters verder. Voor de inzittenden, zo´n 150-tal, was er op geen enkel moment gevaar. Er wordt nog onderzocht wat er precies is fout gegaan. De locomotief werd uiteindelijk naar een loods van het stoomcentrum in Maldegem overgebracht. 

Foto: screenshot VRT

0 0 stemmen
Artikel waardering
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Kevin Hoggett
2 jaren geleden

De loc in kwestie was geen van Stoomtrein Maldegem Eeklo zelf, maar was was op bezoek van Mariembourg in de Wallon.