fbpx
Foto: Stefan Verkerk / Treinreiziger.nl

Gratis met de trein met boekenweek geschenk: 18 maart 2018

Deze actie is voorbij. Vind een alternatief via onze prijsvergelijker

Zoals ieder jaar kun je ook in 2018 weer gratis op de laatste zondag van de boekenweek met de trein reizen. Tenminste, als je in het bezit bent van het boekenweekgeschenk Gezien de feiten.ย 

Het boekenweekgeschenk krijg je, bij aankoop voor tenminste โ‚ฌ 12,50 aan Nederlandstalige boeken. Die moet je dan wel kopen tijdens de Boekenweek (zaterdag 10 maart t/m zondag 18 maart 2018). Het boekenweekgeschenk voldoet als treinkaartje. Je kunt op 18 maart 2018 gewoon lekker reizen met dit boek, zonder in- en uit te checken. Zijn de poortjes gesloten? Geen probleem. Op de achterzijde van het boek staat namelijk een barcode, waarmee je de poortjes kunt openen. Bij een e-book is dit net wat anders, dan vind je de barcode juist op de eerste pagina’s van het boek.

Aan de actie zitten een paar voorwaarden. Zo kun je niet upgraden naar de 1e klas. In de Intercity Direct hoef je geen toeslag bij te betalen, bij ICE International wel. Het boekenweekgeschenk Gezien de feiten is alleen in Nederland als treinkaartje geldig. Niet bij Thalys. Wel bij Arriva, Connexxion, Breng, Keolis en Blauwnet. Let wel, uitsluitend in de trein, niet in de bus.

Omdat je niets betaalt voor het treinkaartje (weliswaar wel voor de boeken), heb je geen recht op geld terug bij vertraging. Ook kun je geen gebruik maken van de regeling Samenreiskorting, je reist immers niet met je abonnement maar met het boekenweekgeschenk. Het boekenweekgeschenk is geldig als treinkaartje vanaf 0:01 uur, tot en met 19 maart 3:59 uur. Kinderen kunnen meereizen met een Railrunner of het Kids Vrij abonnement.

Update van redactie 23 maart 2018: Deze actie is inmiddels afgelopen.

Door deze actie kan het extra druk zijn in de trein. In 2017 waren op een aantal trajecten de treinen overvol op de laatste zondag van de boekenweek.

0 0 stemmen
Artikel waardering
20 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wouter G.
6 jaren geleden

Waarom wordt Breng als vervoerder genoemd, terwijl zij in het weekend niet rijden?
Daarnaast valt Keolis Nederland volledig onder Blauwnet, Arriva op de Vechtdallijnen, wat het wat dubbel maakt.

Tot slot vraag ik mij af of het op de Nederlandse trajecten van Deutsche Bahn (Enschede-Glanderbrug/Heerlen-Eygelshoven Markt), Keolis Eurobahn (Hengelo-Oldenzaal), Abellio (Arnhem C-Zevenaar) en de NMBS/SNCB (Maastricht-Eijsden) geldig is.

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
6 jaren geleden
Antwoord aan  Wouter G.

Het zit er gewoon bij ons standaard in om alle vervoerders op te sommen. En het kan ook geen kwaad. Blauwnet is zelf geen vervoerder, maar we noemen het wel, omdat veel reizigers niet weten wie er achter Blauwnet zit. Uw andere vragen heb ik even uit gezet, ik kreeg van een conducteur het volgende antwoord: https://twitter.com/spoortbram/status/969346379561820160

Floris
6 jaren geleden

Jammer dat de info van de conducteur deels incorrect is. Checkte je in het verleden voor Enschede-Glanerbrug in bij NS, tegenwoordig is dat Blauwnet.

HckdK.
6 jaren geleden

Weer een storende en domme taalfout:

“Omdat je niets betaalD….

Wie schrijft die teksten?

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
6 jaren geleden
Antwoord aan  HckdK.

Ik. En taal is niet mijn specialiteit. Klopt. Een uit de hand gelopen hobby, waar nu wel een half miljoen reizigers per maand gebruik van maken. Het is niet anders. Af en toe een (domme) schrijffout, maar wel correcte info ๐Ÿ™‚

Daan
6 jaren geleden

HARDDDD man

Carla
6 jaren geleden
Antwoord aan  HckdK.

@ HckdK: Wie is hier storend en dom? De zin staat in de t.t. Het onderwerp is “je”. Betaalt is de de persoonsvorm = stam+t.
https://onzetaal.nl/taaladvies/betaald-betaalt

Bedankt voor de info Hildebrand!

Margo
6 jaren geleden

Maakt het uit waar het boek wordt gekocht?

Anoniem
6 jaren geleden
Antwoord aan  Margo

Nee, gewoon overal waar het Boekenweekgeschenk in voorraad is (bol.com)… Overigens krijg je ook geen Boekenweekgeschenk als het in het Nederlands vertaalde buitenlandse boeken zijn. Dat is misschien niet helemaal duidelijk hier.

G. van der Zwaag
6 jaren geleden

Je kunt een onregelmatigheid ook op een vriendelijke manier brengen, vind ik. Wees blij, dat er een treinreiziger.nl is!

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
6 jaren geleden
Antwoord aan  G. van der Zwaag

Dank

Patricia
6 jaren geleden

Wat een mooie actie! Super hoor!

neerlandicus
6 jaren geleden

onderwerp:Omdat je niets betaalt voor het treinkaartje, ik denk dat HckDk het woord niets als storend beschouwd, hij ziet het liever als niet, maar niets is niet fout! want hij bedoelt niet alleen geld, maar ook een ander ruilmiddel wat je voor het boek zou kunnen geven.

Susanne
6 jaren geleden
Antwoord aan  neerlandicus

Beschouwt ๐Ÿ™‚

sarcasticus
6 jaren geleden

Mensen die als taaldictatortje opereren, komen in mijn ogen erg dom en onzeker over… Ten eerste: waarom moet iemand per se aantonen dat hij/zij slimmer is dan een ander? Ten tweede: zou het werkelijk iets met intelligentie te maken hebben, wanneer iemand niet exact alle taalregeltjes uit zijn hoofd kent? Nou ja, goed, zulke mensen zullen het ook wel moeilijk genoeg met zichzelf hebben, neem ik aan. Sterkte Hckdck.
Nog bedankt Hildebrand voor de complete info!

Anje
6 jaren geleden
Antwoord aan  sarcasticus

Sarcisticus, daar sluit ik me helemaal bij aan. Taaldominees, houden die eigenlijk wel van taal? Of meer van anderen op de vingers tikken. De arrogantie, jeetje wat ben ik daar allergisch voor.
En treinreiziger: wat een fijne actie, weer met het boekenweekgeschenk op reis. Bedankt NS, Arriva, etc. etc.!!!

Tim
6 jaren geleden

Dus boek kopen en maandag weer terugbrengen? Vergeet de bon niet!

Loek smidt
6 jaren geleden

Is het niet beter de reisdag twee weken te verplaatsen ivm het slechte weer?

Loek smidt
6 jaren geleden

Was het niet beter om de reisdag twee weken later te doen ivm de strenge kou. Ouderen zullen nu eerder verstek laten gaan.

Erica v.d. W. v. G
6 jaren geleden

(HckdK)beschouwd??schrijft “Neerlandicus”!!!!
Overigens krijg je wel het boekenweekgeschenk bij een vertaald boek.
Een echte boekenvriend koopt geen boek om gratis te reizen en dan het boek terug te brengen, beetje zielig hoor, vind ik. Toch een fijne reis gewenst allemaal.