fbpx

Hinder treinstaking NMBS (België) valt mogelijk mee

27 mei 2015 22:17

NS verwacht geen problemen als gevolg van de treinstaking in België donderdag. De Belgische spoorwegmaatschappij NMBS heeft laten weten dat internationale treinen naar verwachting niet geraakt worden door de vakbondsactie, aldus een NS-woordvoerder woensdag desgevraagd.

  • Update 28 mei: De internationale treindienst verloopt inderdaad zonder grote problemen. Ongeveer een derde van de binnenlandse treinen rijdt niet door de werkonderbreking. De Franstalige bond vertegenwoordigt naar eigen zeggen ongeveer een derde van de 3800 machinisten in België.

Er kan hooguit wat vertraging ontstaan voor de Thalys, de Eurostar en de intercity naar Brussel, maar die problemen worden dan op een ´normale´ manier opgelost. "We zetten ons niet schrap," aldus de zegsman. Tijdens eerdere stakingen werden alle treinen geschrapt.

Dat gold niet voor de staking van juni vorig jaar: toen werden aanvankelijk ook de internationale treinen in de dienstregeling gehandhaafd. Op de dag zelf bleken stakers de sporen te blokkeren en werden alsnog alle Thalys-treinen geannuleerd. 

(c) ANP / Treinreiziger.nl