fbpx

Intercity België ook in het weekend goed gevuld

Volgens NS worden de twee treinen die sinds vorige week maandag dagelijks rijden tussen Den Haag en Vlaanderen goed gebruikt. Gemiddeld bedraagt de bezetting vijftig procent, waarmee is de trein fors drukker is dan de gemiddelde trein. Ook in het weekend wordt de intercity vaak gebruikt.

De gemiddelde bezetting in Nederland bedraagt 26 procent, NS heeft tot doel die gemiddelde bezetting te verhogen tot 32 procent. De trein Den Haag – Brussel is dus veel beter bezet dan de gemiddelde trein. Dat komt mogelijk ook door de beperkte frequentie. Vorig jaar nog reed er ieder uur een intercity naar Brussel. Dat is nu twee keer per werkdag en vanaf 11 maart acht keer per werkdag.

In het weekend rijdt de trein tot Antwerpen, maar ook dan trekt de trein genoeg reizigers. De gemiddelde bezetting van vijftig procent is namelijk inclusief de treinen die in het weekend tot Antwerpen rijden.

Maandag hadden treinreizigers van de Fyra-vervangende intercity echter wel pech. In de ochtend kon de trein in Nederland niet rijden door een storing tussen Dordrecht en Roosendaal. Aan het einde van de middag – omstreeks vijf uur – waren reizigers van de intercity Roosendaal – Antwerpen de klos. Die trein raakte in België defect. Reizigers moesten uiteindelijk overstappen op een stoptrein en kwamen vijftig minuten later aan in Antwerpen. De trein Den Haag – Brussel reed in de avond wel gewoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *