fbpx

Intercity ontspoord bij Hilversum

15 jan 2014 16:28

Een trein met ongeveer 550 reizigers is woensdagmiddag vlak voor vier uur ontspoord bij Hilversum. Volgens een woordvoerder van de politie staat de trein nog gewoon overeind. Via Twitter meldt de politie dat een persoon klaagt over pijn aan de knie en iemand anders zou last hebben van zijn of haar rug.

Net na vertrek uit Hilversum richting Naarden-Bussum is het tweede rijtuig van de intercity naast de rails terechtgekomen, aldus een woordvoerder van NS. Hoe dat kon gebeuren, wordt nog onderzocht.

De trein staat deels op een spoorwegovergang, meldt de politie.

Door de ontsporing is er voorlopig geen treinverkeer mogelijk tussen Hilversum en Naarden-Bussum. Er worden bussen geregeld voor de gestrande passagiers, maar reizigers lopen wel meer dan 60 minuten vertraging op. Naar verwachting rijden de treinen pas in de loop van de nacht van woensdag op donderdag weer volgens dienstregeling.

Reizigers die van Utrecht naar Almere willen, moeten reizen via Amsterdam Zuid. Mensen die van Amersfoort naar Amsterdam Centraal of Schiphol willen, moeten omreizen via Utrecht Centraal.

(c) ANP. Foto: NOS Ooggetuige / Juan IJspeert