fbpx

Kamerlid Slob legt zich nog niet neer bij sluiting station Zwolle

ChristenUnie fractievoorzitter Arie Slob is ontevreden over de antwoorden van minister Schultz op zijn Kamervragen over de mogelijkheid van een tijdelijk noodstation in Zwolle. In de zomer van 2012 gaat station Zwolle vier weken dicht. Alle reizigers moeten dan gebruik maken van busvervoer.

Omdat reizigers naar het noorden altijd via Zwolle moeten reizen worden hierdoor grote groepen reizigers getroffen. Slob: “Er zijn dan weliswaar minder forenzen, maar het is wel midden in het toeristenseizoen. Een snelweg doe je ook niet vier weken dicht.”

Extra reistijd beperken
De ChristenUnie stelde daarom voor een noodstation te bouwen ten oosten van station Zwolle. Treinen uit Groningen en Leeuwarden zouden dan kunnen doorrijden naar Deventer. Slob: “De optie van een noodstation lijkt niet serieus onderzocht, terwijl dit voor veel reizigers voordelen zou hebben omdat ze dan geen gebruik hoeven te maken van bussen. De extra reistijd kan dan bovendien beperkt blijven tot een half uur.”

Het Kamerlid heeft daarom opnieuw Kamervragen gesteld. “Ik wil weten wat nu exact de gevolgen zijn voor de reizigers van de verschillende opties”.

Twijfels
Maatschappij Voor Beter OV betwijfelt alleen de haalbaarheid. "Behalve dat een noodstation duur is, vraag ik mij af hoe veilig zo´n noodstation is en of er dan geen capaciteitsproblemen ontstaan" zegt een woordvoerder. 

Arnhem
In Arnhem waren tijdens de omvangrijke werkzaamheden van 2010 aanvankelijk plannen voor een noodstation, maar dat ging uiteindelijk niet door omdat benodigde vergunningen niet werden afgegeve. Ook waren er protesten van bewoners en natuurorganisaties.