fbpx

Koperdief bij Antwerpen geëlektrocuteerd

28 mei 2011 14:09

In de omgeving van Antwerpen is zaterdagmorgen een verkoold lichaam bij het spoor gevonden. Het gaat vermoedelijk om een koperdief. Door de koperdiefstal is er ook brand uitgebroken bij een schakelkast waardoor de Thalys Amsterdam – Parijs voor een deel niet via de hogesnelheidslijn kan rijden.

Tussen Rotterdam en Antwerpen rijdt de Thalys nu via het normale spoor. Daardoor loopt de Thalys een vertraging op van 15 tot 30 minuten. Dit zal naar verwachting het gehele weekeinde blijven.

Zaterdagmorgen werd rond 7:00 uur de brandweer van het Belgische plaatsje Ekeren gewaarschuwd vanwege een bermbrand. Bij aankomst vond de brandweer ook een verkoold lichaam en bleek er eveneens brand te zijn bij een schakelkast. Volgens de brandweer waren er koperen kabels verwijderd en is er door kortsluiting bij de hoogspanningscabine brand ontstaan.

Koperdiefstal is een groeiend probleem. Steeds vaker wordt het treinverkeer ontregeld door koperdiefstal. Begin dit jaar verongelukte een ICE Amsterdam – Frankfurt bij Zevenaar, waarschijnlijk als gevolg van koperdiefstal. Daarbij kwam niemand om het leven.

Foto: Patrick Hinderick