fbpx
Foto: Stefan Verkerk Fotografie

Kun je met de trein op vakantie?

29 aug 2022 11:15

Op het moment dat je op vakantie wilt gaan, kan het een goede optie zijn om met de trein op vakantie te gaan. Door met de trein op vakantie te gaan, is het namelijk mogelijk om ervoor te zorgen dat je makkelijk en snel kunt reizen. Veel mensen vinden het erg prettig om op deze manier te reizen. Echter zitten er soms een aantal beperkingen aan het reizen met de trein. Daarom is dit wel een belangrijke afweging die je moet maken als je dit wilt gaan doen. 

Hoe kun je met de trein op vakantie?

Een vakantie met de trein kan een leuke optie zijn. Om dit te doen, zul je als eerste naar Amsterdam moeten reizen. Via hier is het namelijk mogelijk om met de trein naar Duitsland of België te gaan. De treinen die internationaal rijden, rijden van hoofdstad naar hoofdstad. Hierdoor is het door een groot deel van Europa mogelijk om met de trein te gaan reizen. Echter is het lastig om buiten Europa met de trein te
gaan reizen. Dit komt omdat de treinen hier niet zomaar rijden. Ook als je naar een eiland wilt gaan, is dit geen mogelijkheid. Wel kun je bijvoorbeeld met het vliegtuig gaan en een auto huren Zakynthos kiezen. 

De vrijheid met het reizen met de trein

Tijdens het reizen met de trein kun je enorm veel vrijheid hebben. Dit komt omdat je kunt gaan en staan waar je wilt. Je hebt geen auto waar je op moet letten en je hebt ook geen vliegtuig dat enorm veel geld kost. In verhouding is het erg goedkoop om gebruik te maken van de trein in plaats van het vliegtuig. Als je verblijft in de grote stad waar je aankomt, is het vaak ook mogelijk om gebruik te maken van ander
openbaar vervoer zoals de tram of de bus. Hierdoor kun je ook weer extra vrijheid krijgen. Echter is het wel aan te raden om te kijken naar de tijden waarop het openbaar vervoer rijdt. Anders kun je dit namelijk gaan missen. 

Beperkingen tijdens het reizen met de trein

Op het moment dat je met de trein wilt reizen, heb je soms een beetje beperking als je het hebt over vrijheid. Dit komt omdat je voor het grootste gedeelte afhankelijk bent van het openbaar vervoer. Als je hier niet op zit te wachten, is het aan te raden om met de trein te reizen en na het reizen met de trein een auto te huren. In dit geval is een trein een goede vervangen voor het vliegtuig. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om bij een vakantie naar Kroatië een auto huren Kroatië kiezen. Door een auto te huren, is het mogelijk om enorm veel vrijheid terug te krijgen. Verder is het hierdoor mogelijk om enorm veel geld te besparen op het vliegen. Aangezien vliegen erg duur is, kan de trein en een auto huren Kreta een goede optie zijn om voor te gaan.

Dit bericht is een partnerbericht en valt buiten de verantwoording van de redactie van Treinreiziger.nl.