fbpx
ameland

Kun je met de trein op Ameland komen?

01 sep 2023 17:13

De Nederlandse Waddeneilanden zijn een heerlijke reisbestemming om helemaal tot rust te komen en te genieten van prachtige landschappen. In totaal zijn er vijf bewoonde Nederlandse eilanden, de overige drie Nederlandse eilanden worden overgenomen door planten, vogels en andere dieren.

Ameland is het vierde eiland met een bevolking van slechts 3600 mensen. Als je op zoek bent naar rust en stilte, dan vind je die hier zeker! Of je nu een weekendje of een dagje naar Ameland gaat. Je zult het hier altijd geweldig vinden, maar kun je er wel met een trein komen? We leggen het antwoord in dit artikel uit!

 

Met de trein naar Ameland

Nee, je kunt helaas niet met de trein op Ameland komen. Dat is natuurlijk ook logisch aangezien er geen spoor over of onder de Noordzee door ligt. Je kunt desondanks wel in de buurt van Ameland komen als treinreiziger. Het beste is om de trein naar Leeuwarden te nemen. Stap hierover op de bus naar de pier van Holwerd. Hier gaat de veerboot naar Ameland. Hoe lang je ook blijft, je kunt het eiland alleen bereiken door deze boot te nemen. Vanaf de andere Waddeneilanden varen er namelijk helaas geen directe veerboten van of naar Ameland. Wil je dus vanaf een ander eiland naar Ameland komen, dan moet je eerst terug naar het vasteland van Nederland en van daaruit kun je met de veerdienst naar Ameland pendelen.

 

Veerboot naar Ameland

De veerboot naar Ameland wordt uitgevoerd door Wagenborg Passagiersdiensten. Je hebt op dit vlak twee opties: de normale veerdienst en de sneldienst. De eerste optie is geschikt voor zowel personen als voertuigen. Op de sneldienst kun je geen auto meenemen, maar deze is wel maar liefst een half uur sneller. Er gaan dagelijks diverse veerboten naar Ameland vanuit Holwerd. We raden je aan om de site van Wagenborg Passagiersdiensten te bekijken voor het afvaartenoverzicht. Hier kun je vervolgens ook direct tickets boeken. Het is goed om te weten dat de tarieven in de zomerperiode hoger liggen. Probeer hier rekening mee te houden als je geld wilt besparen.

 

Transport op Ameland

Als je eenmaal op Ameland bent, moet je uiteraard nog reizen naar de strandcamping waar je op verblijft. Je hebt op dit vlak meerdere opties. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om met je auto op de veerboot naar het eiland te gaan, maar als je met het openbaar vervoer bent gekomen dan is dit geen goede manier. Een andere optie is om een fiets te huren. Dit kan bij meerdere verhuurders op Ameland, dus er zit altijd een geschikte fiets voor je tussen. Je kunt tijdens het overnachten Ameland dan gemakkelijk met de fiets het eiland verkennen, wat zeker een aanrader is. Het is echter ook nog mogelijk om dit te doen met het openbaar vervoer. Er rijden op Ameland namelijk meerdere bussen. Op de site of in de app van 9292 kun je hier meer over leren, maar de kans is groot dat er in de buurt van je camping een halte is geplaatst.