fbpx

Man dreigt NS medewerker voor de trein te gooien

(Novum) – Een 37-jarige man uit Weesp is zondag in Almere opgepakt voor het belagen van drie NS-medewerkers. Hij zou hen hebben geduwd en een van hen hebben gedreigd voor een naderende trein te gooien. Dat meldt het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD).

De spoorwegpolitie, een onderdeel van het KLPD, was al gewaarschuwd over een ´recalcitrante passagier´ en was snel ter plaatse. Hij kon direct op het station Almere Muziekwijk worden opgepakt.

De verdachte reed volgens het KLPD zonder kaartje tussen Weesp en Almere. Daardoor ontstond rond 16.30 uur op het perron van het station Almere Muziekwijk een woordenwisseling tussen de man en de NS´medewerkers, waarbij de man bedreigende en beledigende taal uitte.

Hij duwde een van hen richting het spoor en dreigde hem op het spoor te duwen terwijl op dat moment een trein aan kwam rijden. Een vrouwelijke collega kwam ertussen, maar werd vervolgens zelf ook hard op de borst geduwd. De man werd kort daarop ingerekend. Hij verzette zich bij de aanhouding flink. De man zit nog vast.

Twee weken geleden sloeg een groepje jongeren al medewerkers van de NS in elkaar op een ander station in Almere. Op Almere Centrum werden twee NS´ers zonder directe aanleiding mishandeld. Een conducteur moest naar het ziekenhuis met letsel aan zijn gezicht en mogelijk een gebroken rib, maar kon diezelfde avond weer naar huis. Een dag later staakte NS´personeel uit protest tegen het geweld. De NS kondigde veiligheidsmaatregelen aan.