fbpx

Nationale OV-prijs zoekt succesvolle verbeteringen OV

Railforum heeft een prijs in het leven geroepen voor de meest succesvolle verbeteringen in het openbaar vervoer: de Nationale OV-Prijs. Reizigers kunnen succesvolle verbeteringen nomineren.

  • Ook een verbetering nomineren? Stuur dan snel een e-mail naar info@railforum.nl. In oktober worden de nominaties bekend gemaakt.

Op diverse plekken in Nederland verbeteren vervoersbedrijven en overheden het Openbaar Vervoer. Zonder dat er landelijke publiciteit aan gegeven wordt, ontstaan de leukste ideeën die het reizen voor de reiziger prettiger maken. Zo kan een overstap ineens veel gemakkelijker gaan, gaat de wachttijd aan je voorbij omdat de omgeving inspirerend is, of word je begeleid bij het in- en uitstappen en kun je bij het station je fiets laten maken.

Deze succesvolle verbeteringen in het OV verdienen landelijke aandacht en wellicht opschaling, zodat ook andere partijen hiervan kunnen leren en het kunnen toepassen in hun vervoersgebied. Een overzicht van alle goede initiatieven om het reizen per OV prettiger te maken is dan het resultaat.

In oktober worden de nominaties van beste initiatieven bekend gemaakt. Staatssecretaris Wilma Mansveld is gevraagd de Nationale OV-prijs op 7 november uit te reiken.