fbpx

Nick en Simon treden op voor OV-fietsabonnees

26 sep 2012 16:23

De Nederlandse Spoorwegen hebben woensdag 75 OV-fiets gebruikers blij gemaakt met een gratis concert van Nick en Simon. De gebruikers konden zich eerder opgeven voor het gratis concert, waarop massaal gereageerd werd. Om het concert te kunnen bijwonen moesten de gelukkigen wel eerst een ritje maken met de OV-fiets.

In totaal hebben 150 enthousiaste fans het concert bijgewoond. De OV-fiets gebruikers mochten namelijk net als bij het gebruik van de OV-fiets één extra persoon uitnodigen. Veel andere fans moesten teleurgesteld worden: in totaal hadden ruim 2.000 OV-fiets gebruikers gereageerd.

Een woordvoerdster van NS maakte verder bekend dat OV-Fiets in 2012 verder aan populariteit heeft gewonnen. Zo zijn er 15.000 nieuwe abonnees en werden er 700.000 ritten per OV-Fiets afgelegd. Het is daardoor zeer waarschijnlijk dat de OV-Fiets dit jaar voor een recordaantal ritten gebruikt zal worden. Het oude record stamt van vorig jaar, toen de OV-Fiets voor ruim 1 miljoen ritten werd gebruikt.

Het is overigens niet voor het eerste concert dat NS met Nick en Simon (afgekort ook NS) organiseert. Sinds ruim een jaar werken de naamgenoten nauw samen. De Volendamse artiesten zijn sindsdien regelmatig in reclamespotjes van het spoorbedrijf te zien. Ook traden ze op voor een groot personeelsfeest van NS en voor een select groepje twitteraars. 

Foto´s: (c) Bibi Neuray