fbpx

NS Dagkaart via Blokker – treinkaartjes september 2015

VERLOPEN: ALTERNATIEF: Bakker Bart treinkaartje (18 euro, inclusief lunch, te koop t/m 31 oktober 2015).

Blokker verkoopt vanaf 3 september weer goedkope treinkaartjes. Het gaat om een Dal Vrij dagkaart waarbij de reis buiten de spits moet beginnen. De treinkaartjes kosten 14,95 euro per stuk. De dagkaarten zijn geldig in de periode 7 september t/m 25 oktober 2015 en worden verkocht tot en met 20 september (OP=OP). 

  • Wil je ook in de avondspits reizen? Dan heb je voor 18 euro een treinkaartje met lunch.
  • De verkoop is nu ook online gestart.

Met Blokker-treinkaartjes moet je altijd in- en uitchecken. Inchecken kan niet tussen 6:30 – 9:00 uur en niet tussen 16:00 – 18:30 uur. Nadat je ingecheckt ben dien je binnen dertig minuten de trein te nemen. Je moet in- en uitchecken per vervoerder.

Het is in veel gevallen mogelijk om tijdens de spits te reizen, mits de reis vóór de spits begonnen is en je niet in de spits opnieuw hoeft in te checken. NS bevestigt deze regel op het officiële forum. Bij het spoorbedrijf hoef je in de regel als je overstapt niet opnieuw in- en uit te checken. Op enkele stations, zoals Hilversum en Lelystad, kan het voorkomen dat je eerst moet uitchecken en later weer moet inchecken om te kunnen overstappen.

Welke treinaanbieding past het beste bij jouw reis?

 

De goedkope treinkaartjes zijn niet alleen in de treinen van NS geldig, maar ook in de treinen van Arriva, Syntus, Veolia, Breng en Connexxion. Bij de Thalys en City Night Line zijn ze niet geldig. Reis je met Intercity Direct tussen Schiphol – Rotterdam? Of reis je binnen Nederland met de Duitse ICE? Dan heb je een toeslag nodig. Je kunt echter ook altijd reizen met de reguliere toeslagvrije intercity. 

Voor aanbiedingen met treinkaartjes geldt altijd op = op. In het verleden waren Blokker-treinkaartjes soms erg snel uitverkocht. Wil je ook in de avondspits kunnen reizen? Dat kan voor 3,05 euro extra met de La Place Tour (e-ticket) van de Spoordeelwinkel. Dat is een dagretour. 

Blokker Dal Vrij Dagkaart La Place Tour
Doordeweeks niet geldig tussen:
– 6:30u-9:00u en 16:00-18:30u
Doordeweeks geldig na 9:00 uur
Ook geldig in de avondspits
Weekend geldig de gehele dag Weekend geldig hele dag
In- en uitchecken verplicht In- en uitchecken NIET verplicht
Betreft wegwerp chipkaart Betreft e-ticket (zelf uitprinten)
Reisperiode t/m 25 oktober Reisperiode t/m 30 oktober
Verkoopperiode t/m 20 september Verkoopperiode t/m 30 september
Geldig kris, kras door Nederland Geldig tussen twee stations naar keuze
Zonder lunch Inclusief lunch
Prijs: 14,95 euro Prijs: 18 euro

Het treinkaartje is nog niet online te koop.