fbpx
Foto: Shutterstock

NS Jongeren Dagkaart: € 7,50

De Nederlandse Spoorwegen komen deze zomer (2020) met een speciale dagkaart voor jongeren. Jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar kunnen straks één dag onbeperkt tijdens de daluren reizen voor slechts 7,50 euro. Wanneer de verkoop start, is nog niet bekend gemaakt.

De Dal Dagkaart zal uitsluitend online verkocht worden. Na aankoop kunnen jongeren met de smartphone op pad, of het ticket uitprinten. Een OV-chipkaart is dus niet nodig. Het jongerenticket bevat een barcode waarmee de poortjes geopend kunnen worden.

De jongeren dagkaart zal doordeweeks niet geldig zijn tijdens de spits (6:30 – 9:00 uur en 16:00 – 18:30 uur). Nadere details zijn nog niet bekendgemaakt. Naar verwachting zal het ticket geldig zijn bij alle vervoerders op het Nederlandse spoor. Het jongerenticket zal tenminste voor een half jaar verkrijgbaar zijn, maar het is de intentie dat het product een blijvertje is.

Naast de Jongeren Dal Dagkaart introduceert NS ook Weekend Vrij voor jongeren. Dat kost 15 euro per maand. Ook daarvan start de verkoop deze zomer.

NS wil met de dagkaarten reizen voor jongeren interessanter maken. Het spoorbedrijf hoopt dat ze daardoor sneller de trein zullen nemen.

7 gedachten over “NS Jongeren Dagkaart: € 7,50”

 1. Suzanne Freeling schreef:

  Ik vind het een beetje raar dat de jongeren kaartjes voor kinderen zijn en niet voor jongeren! 12-18 jaar zijn kids. Ik stel voor dat de kaartjes kinder kaartjes gaan heten of ze daadwerkelijk voor jongeren maken! Jongeren zijn op z’n minst wel tot een jaar of 24. Lekker gedaan NS! Als jullie echt om mensen zouden geven zouden jullie deze korting sowieso voor iedereen doen, maar goed.

  1. Bas schreef:

   Stel je niet zo aan joh. Jongeren of kinderkaart? Wat maakt het uit. Dit is een kaart voor jongeren tussen de 12/18 jaar so deal with it.

 2. Roger. H schreef:

  Is het ook bekend of er een 1e klas kaart hiervoor komt?

 3. Bernard schreef:

  Weet iemand vanaf welke datum de nieuwe tickets precies verkocht gaan worden? NS zelf heeft het over een “Jongeren Weekend-abonnement”. Weet iemand of dit abonnement ook op de vrijdagavond gaat gelden?

  1. Robert B schreef:

   Zo te lezen gaat het om een regulier Weekend Vrij maar dan tegen een gereduceerde prijs (net als de pilot met Dal Voordeel voor €15 per jaar), dus dan zal het ook wel op vrijdagavond gelden.

 4. Bernard schreef:

  De persvoorlichter wist me te vertellen dat:
  * de kaartjes “mogelijk al in juni” te koop zijn, maar dat de exacte datum nog niet bekend is.
  * Het weekendabonnement is NIET geldig op vrijdagavond.

 5. Alireza schreef:

  Groningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.