fbpx
Foto: Shutterstock

NS Jongeren Dagkaart: € 7,50

De Nederlandse Spoorwegen komen deze zomer (2020) met een speciale dagkaart voor jongeren. Jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar kunnen straks één dag onbeperkt tijdens de daluren reizen voor slechts 7,50 euro. Wanneer de verkoop start, is nog niet bekend gemaakt.

De Dal Dagkaart zal uitsluitend online verkocht worden. Na aankoop kunnen jongeren met de smartphone op pad, of het ticket uitprinten. Een OV-chipkaart is dus niet nodig. Het jongerenticket bevat een barcode waarmee de poortjes geopend kunnen worden.

De jongeren dagkaart zal doordeweeks niet geldig zijn tijdens de spits (6:30 – 9:00 uur en 16:00 – 18:30 uur). Nadere details zijn nog niet bekendgemaakt. Naar verwachting zal het ticket geldig zijn bij alle vervoerders op het Nederlandse spoor. Het jongerenticket zal tenminste voor een half jaar verkrijgbaar zijn, maar het is de intentie dat het product een blijvertje is.

Naast de Jongeren Dal Dagkaart introduceert NS ook Weekend Vrij voor jongeren. Dat kost 15 euro per maand. Ook daarvan start de verkoop deze zomer.

NS wil met de dagkaarten reizen voor jongeren interessanter maken. Het spoorbedrijf hoopt dat ze daardoor sneller de trein zullen nemen.

13 gedachten over “NS Jongeren Dagkaart: € 7,50”

 1. Suzanne Freeling schreef:

  Ik vind het een beetje raar dat de jongeren kaartjes voor kinderen zijn en niet voor jongeren! 12-18 jaar zijn kids. Ik stel voor dat de kaartjes kinder kaartjes gaan heten of ze daadwerkelijk voor jongeren maken! Jongeren zijn op z’n minst wel tot een jaar of 24. Lekker gedaan NS! Als jullie echt om mensen zouden geven zouden jullie deze korting sowieso voor iedereen doen, maar goed.

  1. Bas schreef:

   Stel je niet zo aan joh. Jongeren of kinderkaart? Wat maakt het uit. Dit is een kaart voor jongeren tussen de 12/18 jaar so deal with it.

  2. anoniem schreef:

   holy shit 14 jarige of 17 jarige noem je toch jongeren geen kinderen

  3. Maarten schreef:

   Bijzonder dat je dat denkt. Kinderen zijn t/m 12. Daarboven heten ze tieners. Jongeren (jeugd) is gewoon 12-18 volgens wiki: https://nl.wikipedia.org/wiki/Jeugd Vanaf 18 ben je gewoon volwassen.
   Soms wordt over jongeren gesproken vanaf 15, maar meestal houden ze gewoon middelbare schoolleeftijd aan. Scholieren zou ook een goede naam zijn geweest. Maar je kan je maar ergens druk over maken.

 2. Roger. H schreef:

  Is het ook bekend of er een 1e klas kaart hiervoor komt?

 3. Bernard schreef:

  Weet iemand vanaf welke datum de nieuwe tickets precies verkocht gaan worden? NS zelf heeft het over een “Jongeren Weekend-abonnement”. Weet iemand of dit abonnement ook op de vrijdagavond gaat gelden?

  1. Robert B schreef:

   Zo te lezen gaat het om een regulier Weekend Vrij maar dan tegen een gereduceerde prijs (net als de pilot met Dal Voordeel voor €15 per jaar), dus dan zal het ook wel op vrijdagavond gelden.

 4. Bernard schreef:

  De persvoorlichter wist me te vertellen dat:
  * de kaartjes “mogelijk al in juni” te koop zijn, maar dat de exacte datum nog niet bekend is.
  * Het weekendabonnement is NIET geldig op vrijdagavond.

 5. Alireza schreef:

  Groningen

 6. Maarten schreef:

  Is het duidelijk wat er nu gaat gebeuren? Het is al bijna zomer…

 7. R. Stoffels schreef:

  NS moet zich aan zijn woord houden. Wilde deze dal dagkaart aanschaffen. Niet terug te vinden op ns online. Gebeld met info 1e verteld dat deze gewoon te verkrijgen is ook aan de sevice balie. Online niet kunnen vinden. Nogmaaks gebeld nu weren ze ineens nergens neer van??? Ns wees transparant als je de media weet te vinden voor dit soort zaken zorg er dan ook voor als het het niet door gaat dat dit ook breed uit gecommuniceerd wordt.
  Nu maken jongeren plannen en jaag jhe hen op kosten. Schandalig NS

  1. Madeleine schreef:

   Inderdaad! Ik heb ze ook aangeschreven en krijg geen enkele reactie van de NS. En alles wordt maar op “Corona” gegooid! Wat een onzin, zorg dat je nakomt wat je beloofd!

 8. Astrid schreef:

  Mensen als je met een jongere tot 16 jaar vanuit Nederland naar Duitsland gaat en terug dan is het Duitse en het Nederlandse traject voor de jongere gratis. Dan moet het wel bij aanschaf ticket gemeld worden dat die jongere meereist. Er staat: meereizen met ouders of grootouders. Reist die jongere alleen of wordt het kaartje later gekocht dan moet er wel betaald worden. En kinderen tot en met 6 jaar reizen ook in Duitsland gratis. Bestel die tickets bij de Deutsche Bahn (ook al vertrek je in Nederland).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.