fbpx
Foto: Shutterstock

NS Jongeren Dagkaart: € 7,50

De Nederlandse Spoorwegen verkoopt sinds 1 september 2020 met een speciale dagkaart voor jongeren. Jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar kunnen met dit treinkaartje één dag onbeperkt tijdens de daluren reizen voor slechts 7,50 euro.

De Dal Dagkaart is uitsluitend online te koop. Na aankoop kunnen jongeren met de smartphone op pad, of het ticket uitprinten. Een OV-chipkaart is dus niet nodig. Het jongerenticket bevat een barcode waarmee de poortjes geopend kunnen worden.

Alleen geldig bij NS

De jongeren dagkaart zal doordeweeks niet geldig zijn tijdens de spits (6:30 – 9:00 uur en 16:00 – 18:30 uur). En let op: de NS Jongeren Dagkaart is alleen geldig bij NS. En dus niet bij Arriva, Keolis, Qbuzz, Breng en Connexxion. Nadere details zijn nog niet bekendgemaakt. NS beloofde dat het Jongerenticket voor tenminste een half jaar verkrijgbaar zou zijn. De intentie is dat het product een blijvertje is. Na meer dan een jaar lijkt het inderdaad dat de dagkaart een blijvertje is.

Naast de Jongeren Dal Dagkaart kondigde NS ook een Weekend Vrij abonnement voor jongeren aan. Dat zou 15 euro per maand gaan kosten, maar NS heeft dat plan inmiddels teruggetrokken. NS wil met de dagkaarten reizen voor jongeren interessanter maken. Het spoorbedrijf hoopt dat ze daardoor sneller de trein zullen nemen.

Dit artikel is eerder gepubliceerd eind februari 2020, en heeft later een update gekregen.

53 gedachten aan “NS Jongeren Dagkaart: € 7,50”

 1. Suzanne Freeling schreef:

  Ik vind het een beetje raar dat de jongeren kaartjes voor kinderen zijn en niet voor jongeren! 12-18 jaar zijn kids. Ik stel voor dat de kaartjes kinder kaartjes gaan heten of ze daadwerkelijk voor jongeren maken! Jongeren zijn op z’n minst wel tot een jaar of 24. Lekker gedaan NS! Als jullie echt om mensen zouden geven zouden jullie deze korting sowieso voor iedereen doen, maar goed.

  1. Bas schreef:

   Stel je niet zo aan joh. Jongeren of kinderkaart? Wat maakt het uit. Dit is een kaart voor jongeren tussen de 12/18 jaar so deal with it.

  2. anoniem schreef:

   holy shit 14 jarige of 17 jarige noem je toch jongeren geen kinderen

   1. Ouwe Taaie schreef:

    Hoezo zijn dat geen kinderen… Hun ouders ontvangen toch ook KINDERBIJSLAG voor ze tot 18 jaar????

  3. Maarten schreef:

   Bijzonder dat je dat denkt. Kinderen zijn t/m 12. Daarboven heten ze tieners. Jongeren (jeugd) is gewoon 12-18 volgens wiki: https://nl.wikipedia.org/wiki/Jeugd Vanaf 18 ben je gewoon volwassen.
   Soms wordt over jongeren gesproken vanaf 15, maar meestal houden ze gewoon middelbare schoolleeftijd aan. Scholieren zou ook een goede naam zijn geweest. Maar je kan je maar ergens druk over maken.

   1. Ouwe Taaie schreef:

    Ook Tieners zijn nog steeds kinderen, tot ze 18 jaar oud zijn.

  4. gekkie schreef:

   doe maar rustig suzanne

  5. John Veen schreef:

   Hallo ik heb 1e klas kàartjes heel de dag onbeperkt reizen met de trein door heel nederland. Te koop voor volwassenen. En ik verkoop ze voor 25euro of hoogst biedende. E-mail me op stilalarm@gmail.com en ik bel u op. Tel nummer niet vergeten. Fijne dag allemaal. Mvg John

   1. Anoniem schreef:

    Op de NS site kost een dagticket eerste klas 23,50. Goedkoper dan uw aanbieding 🤭

  6. Anoniem schreef:

   You are now a karen freeling.

  7. Ano schreef:

   Hoe kan je voor een dergelijke benoeming van 18-jarigen pleiten als het ook de wettelijke leeftijdsgrens is waar deze ‘kids’ alcohol mogen drinken, wiet en tabak mogen kopen en mogen autorijden. Lekker met de kids gaan comazuipen. Waar maak je je überhaupt druk om

 2. Roger. H schreef:

  Is het ook bekend of er een 1e klas kaart hiervoor komt?

 3. Bernard schreef:

  Weet iemand vanaf welke datum de nieuwe tickets precies verkocht gaan worden? NS zelf heeft het over een “Jongeren Weekend-abonnement”. Weet iemand of dit abonnement ook op de vrijdagavond gaat gelden?

  1. Robert B schreef:

   Zo te lezen gaat het om een regulier Weekend Vrij maar dan tegen een gereduceerde prijs (net als de pilot met Dal Voordeel voor €15 per jaar), dus dan zal het ook wel op vrijdagavond gelden.

 4. Bernard schreef:

  De persvoorlichter wist me te vertellen dat:
  * de kaartjes “mogelijk al in juni” te koop zijn, maar dat de exacte datum nog niet bekend is.
  * Het weekendabonnement is NIET geldig op vrijdagavond.

 5. Alireza schreef:

  Groningen

 6. Maarten schreef:

  Is het duidelijk wat er nu gaat gebeuren? Het is al bijna zomer…

 7. R. Stoffels schreef:

  NS moet zich aan zijn woord houden. Wilde deze dal dagkaart aanschaffen. Niet terug te vinden op ns online. Gebeld met info 1e verteld dat deze gewoon te verkrijgen is ook aan de sevice balie. Online niet kunnen vinden. Nogmaaks gebeld nu weren ze ineens nergens neer van??? Ns wees transparant als je de media weet te vinden voor dit soort zaken zorg er dan ook voor als het het niet door gaat dat dit ook breed uit gecommuniceerd wordt.
  Nu maken jongeren plannen en jaag jhe hen op kosten. Schandalig NS

  1. Madeleine schreef:

   Inderdaad! Ik heb ze ook aangeschreven en krijg geen enkele reactie van de NS. En alles wordt maar op “Corona” gegooid! Wat een onzin, zorg dat je nakomt wat je beloofd!

 8. Astrid schreef:

  Mensen als je met een jongere tot 16 jaar vanuit Nederland naar Duitsland gaat en terug dan is het Duitse en het Nederlandse traject voor de jongere gratis. Dan moet het wel bij aanschaf ticket gemeld worden dat die jongere meereist. Er staat: meereizen met ouders of grootouders. Reist die jongere alleen of wordt het kaartje later gekocht dan moet er wel betaald worden. En kinderen tot en met 6 jaar reizen ook in Duitsland gratis. Bestel die tickets bij de Deutsche Bahn (ook al vertrek je in Nederland).

 9. Christy schreef:

  Wanneer komt het weekend vrij voor jongeren zou wel fijn zijn nu in de zomervakantie

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   De vakantie is inmiddels al behoorlijk gevorderd. Ik heb vandaag te horen gekregen dat het op niet al te lange termijn geïntroduceerd zal worden, maar dat door corona de introductie iets vertraagd is.

 10. Ella schreef:

  we verheugen ons op deze positieve en noodzakelijke move van de NS. Op die manier zullen wij vaker met de trein reizen; nu zijn we veel goedkpoper uit met de auto… kom op NS; corona mag geen beletsel zijn voor reizigersgeluk. Juist nu blijkt dat we beter voor onze wereld moeten zorgen, daar draagt deze jongerenkorting juist aan bij! De jeugd heeft de toekomst, echt.

 11. Ella schreef:

  beloofd is beloofd!

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Ik heb vandaag te horen gekregen dat het op niet al te lange termijn geïntroduceerd zal worden, maar dat door corona de introductie iets vertraagd is.

 12. pieter lammers schreef:

  onze kleinkinderen van 12 tot 18 jaar willen (regelmatig) naar Brabant reizen vanuit Zuid Limburg . Hoe komen ze een die jongerenkaart van eur 7,50?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Ze zijn nog niet beschikbaar, maar ik verwacht later deze maand dat deze aangekondigd worden.

   1. Corina schreef:

    De vakantie is bijna voorbij. Het late introduceren van de jongeren dagkaart is een gemiste kans voor de NS zou ik zeggen. Vooral nu NS mindere tijden doormaakt.

 13. Justins schreef:

  En hoe duur woord de 1e tickets voor jongeren
  Of komen die niet

  1. John Veen schreef:

   Hallo ik heb 1e klas kàartjes heel de dag onbeperkt reizen met de trein door heel nederland. Te koop voor volwassenen. En ik verkoop ze voor 25euro of hoogst biedende. E-mail me op stilalarm@gmail.com en ik bel u op. Tel nummer niet vergeten. Fijne dag allemaal. Mvg John

 14. mary schreef:

  Is dan wel jammer dan de Jongwren die nu al reizen met de trein om na school te komen dan er naast zitten omdat ze niet voor 9 uur er mee mogen rijden dus dan betaal je in de ochtend volle pond

 15. Manon schreef:

  Onze kinderen helemaal enthousiast dat de kaart er is, kunnen ze een keer shoppen in Zwolle en Utrecht of naar hun vakantievrienden. De pret was van korte duur 😔, ze gelden niet op het traject van Emmen naar Zwolle (Arriva traject).
  Waarom wordt hiervoor gekozen? Normaal zijn de aanbiedingen van de NS hier wel geldig.
  Heel heel jammer dat de kinderen uit deze hoek van het land ‘gediscrimineerd’ worden en niet van deze leuke actie gebruik kunnen maken.

 16. Rebecca schreef:

  Waar kan ik het kopen? Kan iemand het link hier sturen? bedankt, Rebecca

  1. John Veen schreef:

   Hallo ik heb 1e klas kàartjes heel de dag onbeperkt reizen met de trein door heel nederland. Te koop voor volwassenen. En ik verkoop ze voor 25euro of hoogst biedende. E-mail me op stilalarm@gmail.com en ik bel u op. Tel nummer niet vergeten. Fijne dag allemaal. Mvg John

 17. Bert schreef:

  Vandaag contact gehad met de NS. Ze hebben last van invoerproblemen waardoor de voordeelkaart op dit moment (1/9) nog niet verkrijgbaar is!!! Het is niet bekend wanneer het product wel beschikbaar is.

  1. Bert schreef:

   Miv vandaag via de app verkrijgbaar

 18. Petra schreef:

  Mag je met deze kaart reizen als je vóór 16:00 uur je reis bent gestart maar je aankomsttijd binnen de spits ligt?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Nee

 19. G.M. (Bart) van Breugel (67+) schreef:

  Goedemiddag, wat een heerlijk aanbod! Hoe mooi zou het zijn als alle ouderen (67+) hier ook gebruik van zouden mogen maken. Wellicht een idee om ter overweging te nemen. Met vriendelijke groeten.

  1. kay doezoe schreef:

   ben je een mongool ofzo?

   1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

    Wat meer respect mag wel

 20. James Charles schreef:

  Mag ik om 5 voor 9 nog in de trein stappen met de Jongeren Dagkaart, of moet ik er dan om 9 uur uitstappen?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Formeel mag dat niet

 21. Luwam schreef:

  Doetinchem naar Amsterdam

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Dan heeft u van Doetinchem naar Arnhem een aanvullend kaartje kopen.

 22. M de Klein schreef:

  Jongeren, tieners of kids, wat maakt het uit hoe je het noemt. Dit is een hele mooie actie van de NS om 12-18 jarigen, Nederland te laten ontdekken. Achter de schermen weg te halen en op avontuur te laten gaan.

  NS, ik hoop dat dit kaartje een blijvertje is zodat er nog veel kids van kunnen genieten.

 23. Anna schreef:

  De Jongerenkaart is alleen bij NS geldig…… Wat jammer als je met Blauwnet moet reizen, neem aan dat de kaart daar ook niet geldig tot is

 24. S tadese schreef:

  Ik ga naar Alkmaar

 25. Nahom jambo schreef:

  Bv

 26. R. Eshuis schreef:

  Retourtje Zaandam Haarlem €26,40 pp dus echtpaar € 54,80
  Gepensioneerde om een uur of 11 dagje naar Haarlem voor die prijs nemen we de auto.
  En dat terwijl de treinwagons vrijwel leeg zijn.

 27. isa schreef:

  Mensen die boven de 18 zijn hebben meestal wel een ov kaart of een rijbewijs, ben het hier mee oneens en ps 14/15/16/17/18 zijn ook gewoon jongeren

 28. Hl schreef:

  Zo jammer dat Arriva er buiten valt vanaf Zwolle kunnen we pas met NS zo maak je het voor jongeren ontzettend duur! Balen dat er niet meer een compleet ticket is. Klein half uurtje trein is nog duurder dan dat ik door heel NL met trein kan verplaatsen.
  Frustratie!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *