fbpx
Foto: Stefan Verkerk

NS Lentetoer: samenreizen voor € 14,50 p.p.

31 mrt 2018 10:31

Deze actie is voorbij. Vind een alternatief via onze prijsvergelijker

Wil je samen op pad? Dan heeft NS een mooie actie: de NS Lentetoer. Met twee personen reis je al voor 14,50 euro per persoon in de 2e klas, en 18 euro per persoon in de 1e klas. Je kunt reizen t/m 29 april, maar niet op Koningsdag (27 april).

Info & Bestel

Doordeweeks mag je zoals gebruikelijk niet voor 9:00 uur op pad. In het weekend mag dat wel. De Lentetoer is een dagretour, je moet vooraf aangeven tussen welke twee stations je wilt reizen. De treinkaartjes worden geleverd als e-tickets. Deze kun je uitprinten of laden in de Reisplanner Xtra app. De tickets zijn persoonsgebonden en na aankoop niet meer te wijzigen. Gelukkig is de verkoopperiode gelijk aan de reisperiode. Ons advies: koop de tickets kort voor vertrek, bijvoorbeeld één dag voor vertrek. Het is zelfs mogelijk om het op de dag van vertrek nog te kopen. Houd er wel rekening mee dat het tot ongeveer een kwartier kan duren voordat je de treinkaartjes ontvangt.

Alternatieve treinacties

Wil je (deels) alleen reizen? Dan heb je niets aan deze treinactie, want samen reizen is verplicht. Gelukkig kun je dan via onze prijsvergelijker weer andere mooie acties vinden. Zo kun je bij Actie van de Dag al een NS Dagkaart kopen voor 19 euro.

Voordelig reizen, ook in de 1e klas

Het leuke aan de NS Lentetoer is dat je ook heel goedkoop in de 1e klas kunt reizen: al voor 18 euro per persoon. De NS Lentetoer is niet beschikbaar voor 3 personen. Voor 2 personen in de 2e klas betaal je dus 29 euro, en in de 1e klas 36 euro. Je mag verder met alle treinvervoerders reizen (mits deze actief zijn op jouw traject), uitgezonderd Thalys en Eurostar. Het ticket is alleen geldig binnen Nederland, en niet in de reguliere bussen, trams en metro’s.  Voor gebruik van Intercity Direct en ICE geldt een toeslag van 2,40 euro per persoon per enkele reis. Deze dien je vooraf te kopen via de NS Kaartautomaat.

Overige info & bestellen

De overige informatie over deze treinactie vind je op de verkooppagina van NS.

 

0 0 stemmen
Artikel waardering
19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sieler
6 jaren geleden

Mag ik met lentetoer ticket door de week ook
Nachts reizen s chiphol-heerlen af bv 4 uur .?

Kathem
6 jaren geleden

Ik wil graag trekken in venlo naar denhaag kan dat met grrr

R.Hoos
6 jaren geleden

Je kan veel beter met eigen vervoer reizen.
Op deze wijze ondervind je geen discriminatie t.o.v andere reizigers (niet rokers).
Het is verschrikkelijk als men verknocht is aan een sigaret en mag hem niet opsteken in een trein.
Ook de woekerprijzen in de trein een kopje koffie 3 euro om maar niet te spreken over de prijs van een maaltijd in de trein het is gewoon schandalig duur.

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
6 jaren geleden
Antwoord aan  R.Hoos

Die is bij de benzinepomp op de snelweg veel goedkoper?

Annemiek
6 jaren geleden
Antwoord aan  R.Hoos

Mensen die tegenwoordig nog roken, beschikken over een ontzettend slappe ruggengraat. Het is een gebrek dat op geen enkele wijze gefaciliteerd hoeft te worden. Als je rookt ben jij degene die afwijkt en bij jij degene die zich aan moet passen.

P.Heesakkers
6 jaren geleden

Beste R.Hoos: U wenst duidelijk geen rekening te houden met medereizigers. Wat is er overigens dicrminerends aan, om in gemeenschappelijke voertuigen als het openbaar vervoer is, u aan de algemene regels te houden, waarin een aldoor groeiende meerderheid niet van rook in de ruimte gediend is. Als u rook ervaart in uw woning blijft u toch ook niet binnen zitten en gaat u op jacht naar de reden van rook. Rook is reeds lang bewezen byzonder ongezond. De vrijheid om niet per O.V. te reizen is aan ieder die er aan verzoek of gebod geen aanvaardbare boodschap heeft het O.V. rustig te mijden. Buiten, na uw reis mag u rustig uw gezondheid en welzijn te grabbel gooien, maar val er anderen a.u.b. niet mee lastig.

H. Gerritsen
6 jaren geleden

Het openbaar vervoer is niet te betalen. Kan beter met eigen vervoer gaan. Wij willen met drie man naar Amsterdam, dat kan alleen niet met lentevoordeel. Belachelijk.het hele openbaar vervoer Isis niet klantvriendelijk.

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
6 jaren geleden
Antwoord aan  H. Gerritsen

Heeft u de prijsvergelijker al geprobeerd? https://www.treinreiziger.nl/prijsvergelijker. Dan ziet u wat het goedkoopst is. Auto kan bij meerdere personen inderdaad goedkoper zijn als niet alle indirecte kosten worden meegenomen. Al is parkeren in centrum van Amsterdam ook vrij kostbaar, ook niet echt bepaald klantvriendelijk.

Redacteur
Simon
6 jaren geleden

Ter illustratie: laatst heb ik met een collega de trein genomen vanuit België naar Rotterdam en terug. Totale kostprijs voor de werkgever: 92 euro. Met de auto zou het 112 euro geweest zijn (de wettelijke vergoeding hier is 34 cent per km). Dus tot aan twee personen is de auto zeker niet voordeliger, zelfs niet op een internationale verbinding (uitgezonderd Thalys) die toch wat duurder is dan de binnenlandse ritten.

Adri
6 jaren geleden

Koffie of thee bij de railcatering kost in mijn herinnering 2 euro ze hebben er echt van alles super aardige mensen heel beleeft en met alles behulpzaam dikke pluim voor de NS railcatering

ikke
6 jaren geleden

Eigen vervoer kost me meer als met de trein en ik hou rekening met de gene die niet roken ik zoek de rookpaal wel op dusss … ben ik waarschijnlijk 1 bvan de weinige die er wel rekening mee houdt :p

Ol
6 jaren geleden

wat een gezever over roken(ik ben overigens niet roker) wie bepaalt of iemand geen ruggegraat heeft.Wie bepaald hoe ik me moet gedragen in het openbaar vervoer? Als je je normaal gedraagd is er niets aan de hand. Ons openbaar vervoer is duur ja maar er zijn mogelijkheden genoeg om het goedkoper te maken. afijn kan nog wel effe doorgaan.

Jan-Willem
6 jaren geleden

Reizen met de trein is relax. Dan parkeer ik mijn auto bij het station. Ik maak vaak gebruik van de goedkope NS-aanbiedingen. Je kan een dutje doen,surfen op het net etc.

Anoniem
6 jaren geleden

Ik vind treinreizen een (h)eerlijk alternatief

station
6 jaren geleden
Antwoord aan  Anoniem

Ik ook 😊

Lucie
6 jaren geleden

Het openbaar vervoer, zoals trein, tram, bus is in Nederland onzettend duur in vergelijking met andere europese landen b.v. España,Italia, etc.voor dezelfde afstanden. Op deze manier kan de overheid het gebruik van het openbaar vervoer niet stimuleren.

Fred van der Meij
5 jaren geleden

Wil NS lente toer (1st klas) aanschaffen voor 2 personen. Is nog geldig t/m 29 april. Kost dan maar 18 euro per persoon. Had al een paar dagen eerder gekeken; maar toen was het nog niet zeker. Kan dit nu niet meer bestellen en het is geen op is op actie. Ook staat nergens tot wanneer je deze lentetoer kunt bestellen. Slechte service.

Redacteur
Erwin Wessels
5 jaren geleden
Antwoord aan  Fred van der Meij

Dit was ook een actie van vorig jaar, en de Lentetoer was dus geldig tot en met 29 april 2018.