fbpx

NS past dienstregeling aan: opnieuw nachttreinen Tilburg – Den Bosch

28 mrt 2011 17:54

Vanaf 4 april 2011 worden er een aantal wijzigingen doorgevoerd in de dienstregeling van de Nederlandse Spoorwegen. De meest opvallende wijziging is het opnieuw invoeren van het nachtnet tussen Tilburg en Den Bosch.

Nachtnet Brabant
Het nachttreinnet van Brabant, die rijdt op vrijdag-zaterdagnacht en zaterdag-zondagnacht wordt vanaf 4 april uitgebreid met elk uur een trein tussen Tilburg en Den Bosch. Deze trein reed voorheen ook al, maar werd opgeheven omdat er te weinig reizigers gebruik van maakten.

Meer spitstreinen tussen Gouda en Leiden
De spitstreinen tussen deze twee steden rijden in de avond een uur langer door, zodat minder reizigers last hebben van de overgang, waardoor er drie kwartier geen trein trein vertrekt van Alphen aan den Rijn naar Gouda.

Emmen Zuid 
Station Emmen Bargeres zal vanaf 4 april gesloten zijn. Vanaf die datum wordt Emmen Zuid geopend. Eigenlijk was deze wijziging al in december 2010 voorzien, maar dat bleek toen niet haalbaar. De sneltreinen stoppen per 4 april ook te Emmen Zuid.

Minutenwijzigingen
Daarnaast zijn er een aantal kleine wijzigingen.

  • De IC´s naar Amsterdam C en Lelystad vertrekken vanaf Amsterdam Lelylaan twee minuten eerder;
  • Vanaf Maarssen vertrekken de Sprinters naar Utrecht C één minuut eerder;
  • De Sprinters (Amsterdam C -) Breukelen – Rhenen vertrekken één minuut eerder vanaf alle stations na (en inclusief) Utrecht C.