fbpx

NS start met groepsretour

Vanaf september kunnen groepen van 4 tot 10 personen gebruik maken van een nieuw aanbod: het groepsretour. Met deze nieuwe kaartsoort wil NS de trein voor groepen aantrekkelijker maken. Een groep van 4 personen kan het nieuwe treinretourtje kopen voor 49 euro. Elke extra reiziger – maximaal 10 – betaalt slechts 2,50 extra . Een groep van tien personen kan dus op pad voor 64 euro.

  • Update: Het NS Groepsretour kan inmiddels online gekocht worden. De daluren zijn echter toch anders, dan aanvankelijk door NS werd gemeld. Het Groepsretour is geldig op werkdagen ná 9:00 uur. Dus niet vóór 6:30 uur, maar wel tijdens de avondspits.

De groep treinreizigers moet naar dezelfde eindbestemming reizen, maar het beginpunt mag per reiziger verschillen. Het NS Groepsretour is ook in treinen van de andere vervoerders geldig. Vanaf september zal het nieuwe aanbod online te koop zijn via ns.nl. Het treinkaartje wordt geleverd als e-ticket.

Volgens NS wordt door het nieuwe aanbod het heel aantrekkelijk om de trein te gebruiken naar bijvoorbeeld beurzen en sporttoernooien. “Op deze manier willen we nog meer reizigers winnen voor de trein en deze nog aantrekkelijker maken”, aldus Hans Peters, directeur Commercie NS Reizigers. 

NS ondekte via klantonderzoek dat groepen van vier personen of meer nu kiezen voor de auto, omdat dit voordeliger is. Met het NS Groepsretour wordt de prijs van de trein ook voor groepen vanaf vier personen interessant. Volgens NS is het groepsretourtje niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor het milieu. Dit omdat de trein volgens het spoorbedrijf gemiddeld 75% schoner is dan een gemiddelde auto.

Helemaal nieuw is het concept groepsretour niet. Vroeger kende NS de Meermanskaart. Bij die formule konden groepen van 2 tot 6 personen tegen een aantrekkelijk tarief door Nederland reizen. De Meermanskaart werd echter medio 2000 afgeschaft, omdat er volgens NS onvoldoende belangstelling voor de kaart zou zijn. De kaart werd in de jaren zeventig geïntroduceerd.

1 gedachte aan “NS start met groepsretour”

  1. W.nasan schreef:

    ns Groepretour

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *