fbpx

NS start verkoop e-tickets via app

E-tickets voor de trein zijn sinds maandag ook te koop via de app van NS. E-tickets voltarief kunnen voortaan ook via de app aan conducteurs getoond worden. Printen is niet langer noodzakelijk. Bij actietreinkaartjes blijft het printen van het e-ticket voorlopig wel verplicht.

Bij reisadviezen krijgen treinreizigers in de NS Xtra app de mogelijkheid om direct een treinkaartje voltarief te kopen. Wie voor die optie kiest, wordt naar ns.nl gestuurd. Na aankoop kan er gekozen worden om het e-ticket te importeren in de NS Xtra app. Wie het e-ticket koopt op een desktop, kan eveneens het e-ticket op de smartphone importeren. Daarvoor moet de bevestigingse-mail geopend worden op de mobiele telefoon. Met de knop "haal kaartjes op" kan het e-ticket vervolgens in de app worden geïmporteerd.

Internationale treinreizigers hoeven hun e-ticket al ruim een jaar niet meer uit te printen, mits het wordt getoond in de app van NS International. Een half jaar geleden gaf een woordvoerder van NS tegenover nog aan dat er geen plannen waren om dit voor binnenlandse reizigers ook mogelijk te maken. "Het is allemaal vrij snel gegaan," zegt NS-woordvoerder Eric Trinthamer nu. Na een korte testperiode voor een beperkte groep reizigers, kunnen nu alle treinreizigers er gebruik van maken.

Het project zit nog steeds in de testfase, vandaar dat alleen voltarief treinkaartjes geïmporteerd kunnen worden. Als de resultaten van de proef positief zijn, dan kunnen ook andere kaartsoorten volgen. De meeste mensen die met een e-ticket reizen, doen dat namelijk omdat ze gebruik maken van een actietreinkaartje. De actietreinkaartjes moeten voorlopig nog wel gewoon uitgeprint worden.

eticketSmartphone.png eticketSmartphone2.jpg

0 0 stemmen
Artikel waardering
3 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Anoniem
6 jaren geleden

ik vind het heel ingewikkeld om nog met de trein te reizen met zoveel stappen voor het kopen en inlezen van een ticket. ook nog boetes als je het per abuis verkeerd doet. is niet werkbaar meer. zeker niet voor oudere mensen

Marcel Hemels
6 jaren geleden

Om mijn reis te kunnen declareren moet ik het ticket dat ik heb geimporteerd in mij Resiplannen kunnen printen of een PDF van hebben. Is dat mogelijk?

j.an.l.ul
5 jaren geleden

kijk.. vooruitgang..eindelijk.. nu de treinen nog,of..