fbpx

Ongewijzigd spoorboekje tijdens NSS. Treinlengtes wel aangepast

21 mrt 2014 9:35

Tijdens de nucleaire top die maandag en dinsdag wordt gehouden, geldt er geen aangepast spoorboekje. Wel worden treinen tussen Den Haag en Amsterdam verlengd. In de rest van het land zullen de treinen daardoor soms korter en dus drukker zijn. Dat meldt een woordvoerder van NS vrijdag. Bij de stadsvervoerder HTM geldt er wel een aangepaste dienstregeling. Dat geldt ook voor de streekbussen van Veolia.

Het ANP meldde eerder dat er ook extra treinen zouden rijden tussen Den Haag en Amsterdam, maar dat is niet het geval zegt een woordvoerder. "We zetten wel langere dubbeldekstreinen in." Treinen tussen Utrecht en Den Haag worden niet verlengd. De treinen rijden daar al op maximale lengte en extra verlengen zou betekenen dat de perrons niet lang genoeg zijn, stelt NS. NS drukt reizigers op het hart tijdens de top zoveel mogelijk buiten de spits richting Den Haag te reizen.

App RijdenDeTrenen
De app van RijdenDeTreinen.nl laat de actuele treinsamenstellingen van treinen zien. Zo kunnen reizigers vlak voor hun reis zien welke treinen korter of langer dan normaal zijn. De actuele treinsamenstellingen zijn via de app alleen te vinden via de actuele vertrektijden. NS toont zelf niet de treinsamenstelling, maar wel een drukte-indicator. Die wordt echter vaak uitgeschakeld als de treinsamenstellingen wijzigen.

HTM
Bij Veolia en de HTM zijn er maandag en dinsdag wel tal van wijzigingen in de dienstregeling. "Tijdens NSS 2014 kan de politie vanwege veiligheidsvoorschriften een bus of tram verplichten door te rijden of te stoppen. Dit kan gevolgen hebben voor in- en uitstappende passagiers en voor de dienstregeling" meldt HTM. Tramlijn 1 wordt in Den Haag omgeleid via de route van tram 9. Ook zijn er enkele haltes opgeheven voor tram 11, 17 en 19. Voor buslijnen 21 en 24 zijn er "kleine omleidingen" van toepassing, aldus de HTM.

Veolia
Veolia kan vanaf zondagmiddag 23 maart vanaf circa 15:30 uur een aantal buslijnen ten noorden van Den Haag niet rijden. Het gaat om lijn 43, 91 en 491. Lijn 90 van Arriva rijdt niet tussen Wassenaar en Den Haag en ook Q-liners 385 en 386 rijden niet. Pas woensdag gaan die lijnen weer rijden. Wel rijdt er vanaf zondagmiddag 15:30 uur een gratis pendelbus (lijn 44) tussen Wassenaar en Voorschoten. Vanaf Voorschoten kunnen reizigers dan per trein verder reizen.