fbpx

Ontspoorde TGV reed 265 en geen 176

19 nov 2015 13:57

De zaterdag ontspoorde TGV reed wel te hard, zegt de Franse spoorwegmaatschappij SNCF donderdag. Volgens de SNCF reed de trein 265 kilomter per uur, terwijl de trein maar 176 kilometer per uur op dat stuk mocht.

Door de hoge snelheid ontspoorde de trein in een bocht, daarna vloog de TGV in brand en raakte het treinstel deels in het Marne-Rijnkanaal. De TGV was bezig met een testrit. Aan boord waren 53 personen, waaronder veel technici en familie van hen. Bij het ongeluk kwamen 11 personen om het leven.

De machinist verklaarde eerder dat hij niet te snel had gereden. De machinist was volgens justitie zeer ervaren. "Hij heeft gezegd dat hij zich aan de snelheid heeft gehouden", zei aanklager Alexandre Chevrier maandag bij een persconferentie.

De trein testte een nieuw stuk hogesnelheidslijn. De tests begonnen eind september met 160 kilometer per uur, en zouden de komende weken stapsgewijs verhoogd worden naar 350 kilometer per uur. Op de plek van de ontsporing geldt een snelheidsbeperking vanwege een bocht.