fbpx
Foto: ÖBB / Marek Knopp

Ook Brussel verwelkomt weer Nightjet (na een pauze van zes maanden)

Op woensdag 26 mei kwam na een coronapauze van zes maanden opnieuw een Nightjet uit Wenen in Brussel-Zuid aan. Bij de heropstart van het reisverkeer in Europa brengen ÖBB en NMBS de Nightjet tussen Oostenrijk en België met een verbeterd aanbod terug op het spoor.

Vaker en sneller

De Nightjet rijdt voortaan drie keer per week, en dat het gehele jaar door. De eerste slaaptrein kwam vorig jaar aan in Brussel. Vorig jaar reed de nachttrein niet in de zomermaanden en reed deze twee keer per week. In 2021 rijdt de trein elke maandag-, woensdag- en vrijdagavond van Brussel via Luik naar Oostenrijk en komt de volgende ochtend in Wenen aan. In de andere richting – van Wenen naar Brussel – vertrekt de trein op dinsdag, donderdag en zondag.

De Nightjet komt om 9:55 uur – een uur vroeger in vergelijking met vorig jaar – in Brussel-Zuid aan. Met de verdubbeling van het slaapwagenaanbod bouwen NMBS en ÖBB de capaciteit op de verbinding uit.

Tickets

In de Nightjets van ÖBB kunnen reizigers een losse zit- of ligplek boeken. Ook is het mogelijk om een privécoupe te reserveren. Treintickets voor de Nightjet zijn onder andere te boeken via B-Europe, oebb.at, maar ook via Treinrondreis.nl.

Gerelateerde berichten

1 gedachte aan “Ook Brussel verwelkomt weer Nightjet (na een pauze van zes maanden)”

  1. Fernand Vanhooren schreef:

    Waarom niet meer van Oostende zoals vroeger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *