fbpx

Ook poortjes Amsterdam Centraal en Sloterdijk dicht

28 nov 2017 12:57

De toegangspoortjes op station Amsterdam Centraal gaan maandag dicht. Treinreizigers moeten vanaf die dag een ov-chipkaart met voldoende saldo hebben om de poortjes te kunnen openen. Passanten en gebruikers van bus, tram, metro of pont kunnen via de IJ- en Amstelpassage zonder in te checken de andere zijde van CS bereiken.

Op station Amsterdam Sloterdijk, het laatste station in de hoofdstad waar de poortjes nog niet gesloten zijn, vindt van 30 november tot en met 2 december een proef plaats, meldt de NS. “Als deze positief verloopt, sluiten nog voor het einde van het jaar ook hier de poortjes.”

De horecagelegenheden op het eerste perron van Amsterdam CS zijn bereikbaar zonder poortjes te passeren. Klanten kunnen gebruik maken van nieuwe trappen vanuit de centrale hal.

De Nederlandse Spoorwegen hebben sinds 2014 al op 74 stations de toegangspoortjes gesloten. Op stations waar dit is gebeurd geeft 89 procent van de reizigers aan zich veilig te voelen, zegt NS. Op stations zonder poortjes is dit 79 procent, aldus de NS. Het sluiten van de poortjes leidt volgens het spoorbedrijf tot minder zwartrijders en minder agressie in de trein. Eerder dit jaar werden al de poortjes te Utrecht gesloten. NS liet weten op alle grote stations in 2017 de poortjes te willen sluiten. Alleen de poortjes op Den Haag Centraal zijn momenteel nog niet gesloten. Reizigersvereniging Rover liet eerder weten bezorgd te zijn als de poortjes in de Hofstad zouden sluiten.

(c) ANP / Treinreiziger.nl

0 0 stemmen
Artikel waardering
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rian van der Borgt
6 jaren geleden

“Op stations waar dit is gebeurd geeft 89 procent van de reizigers aan zich veilig te voelen, zegt NS. Op stations zonder poortjes is dit 79 procent, aldus de NS.”
Deze cijfers mag je niet met elkaar vergelijken omdat het over verschillende stations gaat. Appelas en peren dus.

Anoniem
6 jaren geleden

Schiphol is ook nog zo’n onveilig station.

Gerard
6 jaren geleden

Dat betekent dus bij Sloterdijk overstappen (uit/in checken).

Sint E7
6 jaren geleden

Voor een overstap op Sloterdijk vanuit de stationshal naar spoor 10/11 zou mijn inziens dan wel een poortjesvrije-passage gebouwd mogen worden, maar ja…..

dries molenaar
6 jaren geleden
Antwoord aan  Sint E7

die komt er niet. Het is ook veel te ver lopen om het nog als één station te zien.