fbpx

Ook Treinbotsing in Zwitserland: tientallen gewonden

Minstens 40 mensen zijn maandag gewond geraakt toen in Zwitserland twee treinen frontaal op elkaar botsten. De botsing gebeurde bij het station van de plaats Granges-près-Marnand in het westen van het land. 

De ene trein kwam het station binnengereden terwijl de andere net vertrok. Hoe het ongeluk kon gebeuren, is nog niet bekend. Vijf gewonden zijn er ernstig aan toe, meldden de autoriteiten. Het ongeluk vond plaats rond 19:00 uur. De Zwitserse spoorwegen (SBB) hebben vanwege het ongeval een special meldpunt geopend.

Op foto´s is te zien dat de treinstellen van beide reizigerstreinen in elkaar waren gedrukt. De wagons erachter leken behoorlijk intact. "De botsing was zo hard dat er ook doden hadden kunnen vallen´´, omschreef een ooggetuige het ongeluk.

Op de redactie van Treinreiziger.nl komen deze maand opvallend veel berichten binnen over treinbotsingen en ontsporingen. Zo begon de maand met een grote treinbrand in Canada, waarbij tientallen omwonenden om het leven kwamen. In Parijs ontspoorde een intercity, waardoor 7 mensen om het leven kwamen. Ook in Spanje was het vorige week raak: een te hard rijdende trein vloog uit de bocht met 79 doden tot gevolg. Doden bleven in Zwitserland gelukkig uit.

(c) ANP / Treinreiziger.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *