fbpx

Opnieuw geen treinen Salzburg – München

16 sep 2015 14:35

Het treinverkeer in Europa blijft moeizaam verlopen als gevolg van de toestroom van vluchtelingen. Het treinverkeer tussen Oostenrijk en Hongarije ligt al een week plat. Ook het treinverkeer tussen Salzburg en Duitsland is woensdag opnieuw tot stilstand gekomen. Daarnaast rijden veel andere treinen in Oostenrijk met grote vertragingen.

  • Update I: ook woensdag blijven de beperkingen van kracht. Vanaf vrijdag 18 september zal de treindienst tussen Hongarije en Oostenrijk na een periode van ruim een week weer hervat worden.
  • Update II: Op vrijdag 18 september gaan ook de treinen Wenen – Innsbruck (- Zürich) weer via de gewone route rijden. Andere treinen tussen Salzburg en Duitsland vallen nog altijd uit.

De meeste treinen Innsbruck – Wenen rijden normaal ook via Duitsland. Deze treinen worden nu omgeleid via Zell am See en lopen daardoor een vertraging op van circa 90 minuten. Ook de treinen Zürich – Wenen hebben last van de maatregel. Een aantal treinen rijdt nu slechts van/naar de Zwitserse grens (Buchs) of rijden met enorme vertragingen, oplopend tot bijna 3 uur.

Een grote groep vluchtelingen van 2.000 vluchtelingen is inmiddels van station Salzburg per voet vertrokken richting Duitsland.

Zondag werd het treinverkeer tussen Oostenrijk en Duitsland ook al stopgezet; na een periode van zo´n 12 uur werd het maandag weer hervat. Nu is alleen het treinverkeer via de grensovergang van Salzburg stopgezet. Verder heeft het treinverkeer tussen Duitsland en Denemarken al eens stilgelegen vanwege de toestroom van vluchtelingen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *