fbpx

Opnieuw staking regionale vervoerders Duitsland

03 mei 2011 12:23

De machinisten van de private vervoerders op het Duitse spoorwegnet gaan opnieuw staken. Van dinsdag 14u tot vrijdag 14u, 72 uur,  leggen zij het werk neer om een hoger loon af te dwingen.

De werknemers liggen al maanden overhoop met de bedrijven, onderhandelingen zijn muurvast gelopen. Het conflict gaat over het feit dat machinisten van de private ondernemingen zo´n 30% minder betaald krijgen dan hun collega´s van de Deutsche Bahn.

Bij een aantal eerdere stakingen legden machinisten van de Deutsche Bahn het werk ook neer. Dit kwam doordat de vakbond GDL ook voor hen een loonsverhoging van 5% eiste.

Deze staking is de zoveelste in Duitsland sinds oktober vorig jaar. Eerst waren er een aantal stakingen die maar een paar uur duurden, maar nu voert de vakbond de druk op de onderhandelingen op met langere stakingen.

De machinisten van de volgende bedrijven doen mee aan de staking: AKH Eisenbahn, Bayerische Regiobahn, Berchtesgadener Land Bahn, Hohenzollerische Landesbahn, Nord-Ostsee-Bahn, Ostseeland Verkehr, Prignitzer Eisenbahn en Veolia Verkehr Regio Ost en Sachsen-Anhalt.