fbpx

Opnieuw treinongeluk Belgie

Drie weken na het treinongeluk in Halle, heeft er weer een incident plaatsgevonden. Donderdagavond is een goederentreinen van achteren op een andere goederentrein ingereden in de Waalse deelgemeente Glaaien. Er vielen geen gewonden.

De locomotief, die inreed op de goederentrein in Glaaien (Luik), rijdt voor een privé-operator en was afkomstig van Montzen met als eindbestemming Genk-Goederen. De goederentrein van NMBS kwam van het Duitse Gremberg en reed richting Antwerpen-Noord.

In de laatste wagon van die trein bevonden zich residuen van vloeibaar gemaakt koolwaterstofgas. Vandaar dat uit veiligheidsoverwegingen brandweer en civiele bescherming ter plaatse kwamen. Die verklaarden – na grondige analyse – de plaats van het ongeval vrij snel veilig. 

De brandweer is terplaatse, netzoals chemici van BASF om te onderzoeken of de stoffen die getransporteerd werden een gevaar opleveren voor de omgeving. Ook een van de locomotieven lekt, alleen is hier geen ontploffinggevaar. Het was niet nodig om een rampenplan af te kondigen volgens de autoriteiten. "Dit ongeluk heeft geen gevolgen voor de reizigers omdat dit ongeluk op een spoor voor goederenverkeer plaatsvond", meldt een woordvoerster van Infrabel.