fbpx

Pop-up store OV-Fiets moet piekvraag opvangen

04 sep 2015 11:46

Om tegemoet te komen aan de grote vraag naar OV-Fietsen worden er tijdelijk extra locaties geopend. Daarmee hoopt NS te voorkomen dat reizigers naast de fiets grijpen. De tijdelijke extra locaties noemt het bedrijf pop-up stores. Op dit moment is er een pop-up store geopend bij Amsterdam Zuid.

Volgens het spoorbedrijf is de vraag naar OV-Fietsen vooral in september en oktober groot. Op station Amsterdam Zuid is er in de fietsenstalling geen ruimte om extra OV-Fietsen te plaatsen, daarom heeft het bedrijf de pop-up store in het leven geroepen. De pop-up store is dagelijks geopend van 7:00 uur tot 19:00 uur. Buiten de reguliere openingstijden kan de fiets worden ingeleverd bij de reguliere stalling op Amsterdam Zuid.

Op tien andere locaties wordt het aantal fietsen uitgebreid. Of dat voldoende is om de groeiende vraag op te vangen zal moeten blijken. De populairiteit van de OV-Fiets neemt al jaren toe, terwijl het aantal fietsen minder hard groeit. Al in 2011 greep één op de vijf gebruikers soms mis. De Fietsersbond pleitte daarom eerder voor een reserveringssysteem, zodat reizigers vooraf zeker weten dat er ook echt een fiets beschikbaar is. Zo´n reserveringssysteem komt er voorlopig niet. Wel moet de beschikbaarheid van de OV-Fiets later dit jaar zichtbaar worden in de NS-app.