fbpx

Rangeerterrein Kijfhoek even open voor publiek

08 sep 2014 20:32

Rangeerterrein Kijfhoek in Zwijndrecht, het grootste sorteerstation van Nederland voor het railgoederenvervoer, gaat aanstaande zaterdag even open voor het publiek. Vanwege het 175-jarige bestaan van de spoorwegen wordt nu deze kans geboden aan geïnteresseerden.

Met een oppervlakte van 50 hectare en 43 verdeelsporen is emplacement Kijfhoek het enige in zijn soort in Nederland. Op zaterdag 13 september tussen 10.00 uur en 17.00 uur organiseert ProRail in samenwerking met Keyrail en DB Schenker een open dag. Direct omwonenden en andere geïnteresseerden kunnen een kijkje nemen achter de schermen en krijgen zo een indruk van de dagelijkse activiteiten die hier plaatsvinden.

De bus voor de rondleiding vertrekt vanaf treinstation Zwijndrecht. Elk half uur vinden rondleidingen over het terrein plaats van 1,5 uur in de bus, afgewisseld met presentaties. U rijdt langs de locatie van het heuvelproces en diverse rangeerlocaties. Vanwege de veiligheidseisen kan er maar een beperkt aantal mensen op het terrein. Geinteresseerden moeten zich dus snel aanmelden (uiterlijk vrijdagmiddag) via 175jaarspoor.pondres.nl