fbpx

Ruim 300 gewonden bij treinongeluk Zuid-Afrika

17 jul 2015 22:53

Meer dan 300 mensen zijn vrijdag gewond geraakt bij een ernstig treinongeval in de buurt van de Zuid-Afrikaanse stad Johannesburg. Dat melden verschillende internationale media, waaronder de Britse zender BBC. Twee treinen zouden op elkaar zijn gebotst, waardoor er één ontspoorde. Voor zover bekend zijn er geen doden gevallen.

  • Update 18 juni: er is niemand zwaar gewond, de meeste mensen waren licht gewond. Ongeveer honderd gewonden hebben het ziekenhuis verlaten. De twee treinen botsten vrijdagavond rond 18.00 uur op elkaar. Verschillende rijtuigen vielen om. Volgens de Zuid-Afrikaanse nieuwszender News24 reden de treinen op hetzelfde traject en gingen ze ook in dezelfde richting. Een onbekend aantal mensen ligt nog in het ziekenhuis.

Hulpdiensten zijn massaal ter plaatse. Volgens een woordvoerder van de hulpdiensten zijn sommigen er ernstig aan toe. Anderen hebben slechts lichte verwondingen. Circa 85 slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht.

De oorzaak van de botsing is nog onduidelijk. Volgens een getuige was een van de treinen na een stopsignaal gestopt en botste de tweede trein onder luid getoeter achterop de stilstaande trein.

(c) ANP