fbpx

Schultz baalt van interview ProRail directeur Gout

14 apr 2011 19:49

Minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz van Haegen (VVD) was ´not amused´ toen zij zaterdag het interview met ProRail-directeur Marion Gout in NRC Handelsblad las. De minister heeft Gout opgebeld en haar op de vingers getikt. Schultz houdt wel het vertrouwen in de net aangetreden opvolger van Bert Klerk.

In het vraaggesprek zei Gout dat ze zich niet in de eerste plaats op de reiziger richt. Dit tot irritatie van de Kamer. PvdA-Kamerlid Jacques Monasch sprak van ´typische regentenmentaliteit´, VVD´er Charlie Aptroot noemde het ´meer dan een beetje dom´ en SP´er Farshad Bashir vroeg zich af of Gout de boeken in gaat als de snelst ontslagen ProRail-directeur. Groen Links Kamerlid Ineke van Gent was ook niet blij, maar gaf ook aan: "Ik ga niemand de kop afhakken die ik nog niet ken, maar het lijkt mij een goede reden om haar hier uit te nodigen voor een stevig gesprek". Volgens Monasch heeft Gout een valse start gemaakt, maar verdient ze wel een tweede kans.

Schultz was ook ontevreden over het eerste mediaoptreden van Gout. Maar in het Kamerdebat nam de minister het ook voor haar op. "Ik heb met haar gepraat en haar uitgelegd wat de bedoeling is. Dat onderschrijft ze volledig." Een van de speerpunten in het spoorbeleid van Schultz is dat de reiziger weer centraal komt te staan.

Novum