fbpx

Sinterklaascadeaus voor de treinliefhebber

klok 20 nov 2019 13:14

Sinterklaas is weer in het land. Dit jaar is de goedheiligman zelfs per stoomtrein naar Nederland gekomen. Dat zal veel treinliefhebbers goed hebben gedaan. Voor Treinreiziger.nl reden om een aantal Sinterklaascadeaus voor jong en oud op een rijtje te zetten.

Het spoor in Groningen

Eerder dit jaar verscheen er een mooi fotoboek over het spoor in Groningen. In dit boek wordt een beeld geschetst van het spoor in Groningen vanaf het moment dat NS afscheid nam van de stoomtractie totdat NoordNed in 1999 zijn intrede deed. Niet alleen de Wadlopers en de Blauwe Engelen komen erin naar voren, maar ook de DB-trein naar Leer en de NS-treinen richting de Randstad. Het boek is verkrijgbaar voor 19,95 euro.

Trein-memory (€ 14,95) & Trein-kwartet (€ 14,95)

Ook leuk, zeker voor kinderen, zijn trein-memory en trein-kwartet. Trein-memory bestaat uit 20 sets en wordt in een handzaam doosje geleverd. Het memory bevat onder andere foto’s van de ICNG-mockup, SNG, SGM, 1200, Koningstrein 9520, Mat ’64, Groene Hondekop en de Eurostar en is online te bestellen voor € 14,95. We hebben daarnaast ook een trein-kwartet. Het kwartet bestaat uit zeven sets (Sprinters, Koplopers, Dubbeldekkers, In de trein, Internationale treinen, Historische treinen en Regionale treinen), in totaal 28 kaarten. Het kwartet is ook te bestellen voor € 14,95. Wil je zowel het kwartet als het memory? Dan hebben we een combinatie-deal voor € 25,95.

Meer tips voor speciaal voor kinderen:

De Spoorwegen in oorlogstijd

Het is de zwarte bladzijde uit de 180-jarige geschiedenis van de Nederlandse Spoorwegen: de Jodentransporten vanuit Westerbork. Toch werd NS vlak juist na de oorlog juist als held gezien. Het in september verschenen boek De Nederlandse Spoorwegen in oorlogstijd beschrijft de omslag. Prijs: € 24,95.

Treinkalenders, vanaf € 12,50

Jaarlijks verschijnen er weer verschillende kalenders. De bekendste van Nederlandse bodem komt van de NVBS. De 26 pagina’s dikke kalender is ieder jaar een succes onder treinliefhebbers. Behalve treinen komen er ook trams in voor. Deze kalender is verkrijgbaar voor € 12,50. Wil je liever iets anders? Dan kun je ook de Zwitserse treinkalender van de Glacier Express nemen (€ 14,80). Of de RhB kalender (€ 32,50). Kijk hier voor alle treinkalenders. De NVBS-kalender wordt verstuurd voor 2,95 euro, voor grote kalenders bedragen de portkosten 6,95 euro.

Diverse DVD’s en treinboeken met hoge kortingen

Alle aanbiedingen vind je hier. Bijvoorbeeld:

Gratis oude DVD’s online

Treinwebshop is een samenwerking tussen Treinreiziger.nl en Van den Burg Media, bekend van tientallen DVD-producties omtrent het spoor. Wist je dat veel oude producties tegenwoordig gratis te bekijken zijn via het Great Railways-account op Youtube? 

Na 5 december

Binnenkort komt ook het spoorboekje van de drukker. De verwachting is echter dat dit na 5 december zal verschijnen. Het spoorboekje is al wel te reserveren. Het mooie boek Spoorwegen 2020 zal ook niet voor 5 december verschijnen, maar vermoedelijk pas in de loop van het eerste kwartaal van 2020. Dit boek is nog niet te reserveren, omdat de definitieve omvang en prijs nog niet bekend zijn.

3 gedachten over “Sinterklaascadeaus voor de treinliefhebber”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.