fbpx

Slimme OV reisassistent nu voor iPhone

07 sep 2009 16:57

 De nieuwe applicatie ‘9292ov Pro’ voor de iPhone is dit (eerste) weekend duizenden keren gedownload via de App-store, heeft een positieve beoordeling en staat nu op nummer één van meest gedownloade applicaties. Het programma plant op een slimme wijze reizen van deur tot deur met alle vormen van openbaar vervoer: trein, metro, tram, bus en veerboot. 9292ov Pro is in het Nederlands en Engels te gebruiken.

De iPhone applicatie 9292ov Pro weet altijd op basis van GPS waar de reiziger zich precies bevindt. Invoer van het vertrekadres kan eveneens door een adres, attractie, postcode of station in te toetsen. Via een koppeling aan Google Maps is elke bestemming in Nederland ook met één vingerbeweging aan te wijzen of onderweg snel te wijzigen. Op de kaartjes kun je bovendien zien hoe en waar je moet lopen bij het overstappen. Opgeslagen adressen, trajecten of reizen maken het zoeken nog makkelijker. Het is zelfs makkelijk op te slaan. 9292ov Pro berekent ook de prijs van de reis en toont bovendien verstoringen in het openbaar vervoer. In nieuwe versies komt steeds meer actuele informatie over werkelijke vertrek- en aankomsttijden. Het reisadvies van deur tot deur is eenvoudig op te slaan en te e-mailen; opschrijven hoeft niet meer. Nieuws, weer en verkeer (Telegraaf.nl, Buienradar, Fileindex) zijn ook opgenomen. 9292ov Pro biedt gebruikers de mogelijkheid om snel verbeteringen door te geven aan 9292. Zo zijn afgelopen weekend ruim 160 tips binnengekomen.

9292ov Pro is speciaal ontwikkeld voor kritische (zaken)reizigers en Engelstalige toeristen die onderweg zelf de touwtjes in handen willen houden; via de App-store is het programma wereldwijd te downloaden. De introductieprijs bedraagt 1,59 euro. Als de openbaar-vervoerbedrijven meer actuele gegevens gaan geven gaat de prijs geleidelijk naar 2,99 euro. Updates zijn gratis. De 9292ov Pro is gebaseerd op de resultaten van de 9292-prijsvraag “Bouw de ultieme OV Navigator” onder informatica-studenten eerder dit jaar.

Op dit moment geeft de app nog zijn de vertrektijden alleen nog niet realtime.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *