fbpx

Spoorbomen bij Etten-Leur dicht door koperdiefstal

(Novum) – De slagbomen van elf spoorwegovergangen op het treintraject tussen Roosendaal en Breda zijn dinsdagochtend urenlang dicht geweest doordat dieven maandagnacht een stuk koperkabel hebben gestolen. Het treinverkeer reed stapvoets op het traject.

Bij een overgang in Etten-Leur werd maandagnacht een stuk van twintig tot dertig meter koperkabel weggeknipt. De kabel stuurde de spoorbomen aan. Door de diefstal zijn de spoorbomen bij elf overgangen voor de veiligheid automatisch naar beneden gegaan.

De treinen reden op het traject bij de overgangen stapvoets, omdat mensen mogelijk ongeduldig zouden worden en toch zouden oversteken, meldt een woordvoerder van Prorail. Treinreizigers hadden daardoor een vertraging van een kwartier tot 45 minuten.

Prorail heeft de koperkabel vervangen waardoor de bomen kunnen weer omhoog kunnen. Vanaf 10.00 uur reden de treinen weer normaal.

0 0 stemmen
Artikel waardering
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Harrie leemhuis
1 jaar geleden

Waarom worden er geen hekken aan de slagbomen vast gemaakt, en waarom komt er niet over de hele weg slagbomen zodat er geen voetgangers, fietsers en auto’s meer door kunnen als de bomen dicht zijn. Het al zins de nieuwe slagbomen er zijn bijna elke dag raak dat er weer een ongeluk is gebeurd tussen treinen en andere weggebruikers. Ik snap dat het veel onderhoud is. Maar die ongelukken kosten meer.