fbpx
Afbeelding: Archief

Spoordeelwinkel maakt treinreizen goedkoper

04 apr 2017 21:10

Lekker een dagje weg met de trein? Dan is de Spoordeelwinkel van NS de ideale website. Elke maand zijn er 25 aanbiedingen. In de meeste gevallen gaat het om een dagje weg met korting, maar iedere maand verkoopt de Spoordeelwinkel ook tenminste een dagretour met korting. Elke maand maken wij een overzicht van de meest populaire aanbiedingen op onze pagina goedkope treinkaartjes. Op deze pagina leggen we uit hoe het concept werkt en tonen we de meest populaire aanbiedingen van de afgelopen periode.

Check Spoordeelwinkel.nl

Dit zijn de populairste dagjes weg

Deze aanbiedingen van de Spoordeelwinkel scoren het beste op onze site. (Deze acties zijn meerdere keren herhaald. Check of betreffende actie nu beschikbaar is.)

  1. Trein & Efteling met korting
  2. Actie Dierentuin Wildlands
  3. Madurodam met korting
  4. Dagje uit Blijdorp
  5. Dagje Amsterdam
  6. Losse treinkaartjes (bijv. treinkaartje & La Place lunch of versnapering)
  7. Trein + Bus + Keukenhof

 

Hoe werkt de Spoordeelwinkel?

Op de website van de Spoordeelwinkel vind je alle acties. Je hoeft bij aankoop nog niet te beslissen wanneer je op pad gaat. Na aankoop krijg je namelijk een vouchercode. De vouchercode kun je op een later moment verzilveren op NS.nl. Pas dan bepaal je wie er van de aanbieding gebruik gaat maken, op welke datum en vanaf welk station je wilt reizen. In veel gevallen zit er bij de bevestigingsmail van de Spoordeelwinkel ook een e-ticket voor het dagje weg dat je gaat bezoeken. Die hoef je meestal niet te verzilveren, maar alleen maar uit te printen (let op: er zijn uitzonderingen, bijvoorbeeld bij diners). Soms heb je uiteindelijk dus twee tickets: een e-ticket voor de trein en een e-ticket voor het dagje weg. In een aantal gevallen krijg je één treinticket en is dat direct ook het ticket voor het dagje weg.

Wat is bij de acties van de Spoordeelwinkel inbegrepen?

Bij alle aanbiedingen van de Spoordeelwinkel is er sprake van een treinkaartje. Bij een dagje weg is dat een treinkaartje naar een specifiek station. Als het dagje weg op loopafstand van het station is, dan is er meestal geen ander vervoer inbegrepen. Dat is van toepassing bij bijvoorbeeld Blijdorp, Wildlands en Ouwehands Dierenpark. Maar als dat niet zo is, bijvoorbeeld bij de Efteling, Madurodam of de Keukenhof, dan is ook het aanvullende vervoer inbegrepen. Let wel: vanaf het dichtstbijzijnde station, en dan alleen de bus naar het dagje uit. Bij iedere aanbieding van de NS Spoordeelwinkel staat duidelijk aangegeven wat er precies is inbegrepen.

Hoe zit het precies bij losse treinkaartjes van de Spoordeelwinkel?

Bij losse treinkaartjes, vaak dagretours, hoef je bij aankoop nog helemaal niet aan te geven waar je naar toe gaat. Bij een dagretour bepaal je pas bij het verzilveren tussen welke twee stations naar keuze jij een treinreis gaat maken. De NS Spoordeelwinkel verkoopt niet vaak dagkaarten.

Wat doe ik als ik geen bevestigingsmail heb gekregen?

Je hoort binnen 30 minuten een e-mail ter bevestiging van je bestelling te krijgen. Heb je die niet gekregen? Dan kun je het beste telefonisch contact op nemen met de klantenservice. Dat kan via 088-6721002. Vermeld duidelijk dat je de actie hebt gekocht bij de Spoordeelwinkel en zorg dat je de betaalgegevens bij de hand hebt. Aan de hand van de betaalgegevens kan de order worden opgezocht. De gegevens worden dan gecontroleerd en de bevestiging wordt opnieuw verzonden.

Wat moet ik verder nog weten?

Doordeweeks mag je in de regel niet voor 9:00 uur reizen, in het weekend geldt die regel in het algemeen niet. Bij de actie staat duidelijk aangegeven welke voorwaarden precies van toepassing zijn. Bij Intercity Direct (Schiphol – Rotterdam v.v.) en ICE moet je naast je kaartje van de Spoordeelwinkel nog een apart toeslagkaartje kopen. Er zijn altijd ook reguliere treinen zonder toeslag. Tussen Schiphol en Rotterdam zijn dat bijvoorbeeld de reguliere intercity’s, die rijden via Den Haag en doen er ongeveer een half uur langer over. Je bent met je treinkaartje van de Spoordeelwinkel nooit welkom in Thalys. Verder: zodra je de kaartjes verzilverd hebt, kun je niets meer wijzigen.

 

0 0 stemmen
Artikel waardering
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Tineke Borst
6 jaren geleden

Hallo,
Ik zou graag een upgrade naar 1e klas willen van een via spoordeelwinkel geboekte reis. hoe doe ik dat?

Danny Sleutjens
6 jaren geleden
Antwoord aan  Tineke Borst

Hallo Mevrouw Tiet,

Dat kan helaas niet

Sophie Heerink
6 jaren geleden

Best mijnheer, mevrouw

wij zijn leerlingen van het Onderwijscentrum ‘t Roessingh te Enschede. In onze groep zitten een paar rolstoelers. Wij willen met de trein op schoolreis op 15 juni 2018, met 18 personen vanaf 14 jaar. De bestemming zal worden Schiphol of het Spoorwegmuseum te Utrecht. Kunt u ons vertellen hoe we het goedkoopst kunnen reizen? Als we daluurkaartjes kopen wordt onze dag wel heel erg kort, dus daar kiezen we niet voor. De Spoordeelwinkel geeft kaartjes aan die geldig zijn tot 31 mei. Wilt u ons helpen?

groetjes,
Leerlingen AGL3 en AGL4 van het OCR.

Redacteur
Erwin Wessels
6 jaren geleden
Antwoord aan  Sophie Heerink

Misschien heeft Hildebrand nog wat tips, maar gezien er een paar rolstoelers meegaan (en een beperkt aantal plaatsen voor rolstoelers in een trein), zou ik toch contact opnemen met de NS.

Actiekaartjes zijn nooit in de ochtendspits geldig (en een aantal ook niet in de avondspits), omdat het anders dan veel te druk wordt in de trein. Daarnaast kan ik (ik ken het Roessingh) me ook goed voorstellen dat jullie allemaal willen zitten en het liefste bij elkaar in de buurt, dat zal tijdens de spits ook niet makkelijk zijn.

Als reizen buiten de spits geen probleem is (heen na 9:00 uur en terug na 18:30 uur), dan is het NS groepsticket een optie. Te koop voor groepen van 4 t/m 7 personen. De prijs is voor de eerste vier € 7,50 per persoon en de vijfde tot en met de 7e voor € 1,50 per persoon ENKELE REIS. Je moet deze vanwege de grootte van de groep drie keer kopen voor de heenreis en drie keer voor de terugreis. Dit betekent dat je voor 12 personen € 15,00 retour kwijt bent en voor 6 personen € 3,00 (je kunt dan nog drie personen meer meenemen voor € 3,00 per persoon).
https://www.ns.nl/producten/meest-gekocht/p/groepsticket-daluren

Herman B.Veltkamp
5 jaren geleden

Kruitvat kaartje hoe kan ik die geldig maken

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
5 jaren geleden
Antwoord aan  Herman B.Veltkamp