fbpx

SpoorParade Amersfoort trekt 42.000 bezoekers

21 okt 2014 17:36

Op de SpoorParade in Amersfoort zijn de afgelopen 6 dagen 42.000 bezoekers afgekomen. Dat heeft de organisatie van het evenement dinsdag bekendgemaakt. Dinsdag was de laatste dag dat de SpoorParade geopend was.

Ruim 60 spoorbedrijven – waaronder Treinreiziger.nl – werken mee aan het evenement, dat is georganiseerd omdat het dit jaar 175 jaar geleden is dat de eerste trein in Nederland reed, van Haarlem naar Amsterdam. Op de wagenwerkplaats in Amersfoort waren onder andere 100 treinen van 100 gram tot 100 ton te zien. Een deel van die treinen reed dagelijks mee in een parade over het terrein. 

De Spoorparade werd donderdag officieel geopend door de Amersfoortse burgemeester Lucas Bolsius en spoorliefhebber Erik de Zwart, die voor de gelegenheid werd omgedoopt tot spoorburgemeester.

De organisatie is blij verrast over de hoge opkomst en spreekt over een succesvol verloop. Op de openingsdag trok de SpoorParade 3400 bezoekers. Met name in het weekend waren er extra bezoekers: op zaterdag 8600 en op zondag zelfs 10.200. Daarmee was zondag de drukste dag, aldus een NS-woordvoerder.

"Dinsdag, op de laatste dag van de SpoorParade, waren er ondanks het onstuimige weer best veel bezoekers. Wel moesten we uit voorzorg een reuzenrad enige tijd stilzetten vanwege harde wind en een naderende onweersbui´´, legt hij uit.

Volgens de woordvoerder kwamen hele gezinnen op het evenement af. Een kwartetspel en het gouden boekje Feest in de trein, allebei uitgegeven vanwege 175 jaar spoor, waren in trek.

1 gedachte aan “SpoorParade Amersfoort trekt 42.000 bezoekers”

  1. wilco schreef:

    hier wil ik nog naar toeis dat nog dat je nu kunt zien

Reacties zijn gesloten.