fbpx

Station Eijsden toch weer open

Het Limburgse plaatsje Eijsden wordt per 11 december waarschijnlijk weer aangesloten op het spoorwegnet. De stoptrein Maastricht-Luik zal het station gaan bedienen. 5 jaar geleden, op 10 december 2006, werd het station met dagelijks vierhonderd in- en uitstappers gesloten. NS heeft het bericht echter nog niet bevestigd.

In 2006 werd het station gesloten om een intercityverbinding Maastricht-Luik-Brussel mogelijk te maken. Het station van Eijsden werd gesloten doordat de intercity te lang was voor het station. Vanwege de slechte punctualiteit heeft de Belgische spoorwegen (NMBS) er echter voor gekozen om de snelle verbinding Maastricht-Brussel op te heffen tussen Maastricht en Visé, het eerste station over de grens. In plaats daarvan gaat de stoptrein Maastricht-Luik-Guillemins de hele dag rijden, waar dat nu nog in de avond en in de weekenden was.

De nieuwe stoptrein zal in Nederland geen goede aansluiting krijgen op het intercitynet, maar daardoor is er wel ruimte om station Eijsden weer te heropenen. Daarmee wordt een jarenlange wens van het dorp vervuld. Twee maanden geleden voerde de Statenfractie van de SP nog samen met de inwoners van Eijsden actie voor heropening van het station van Eijsden. SP Statenlid Ben Rewinkel: ´Actie voeren werkt. De mensen van Eijsden hebben de afgelopen jaren keihard geknokt voor hun station. Met resultaat dus.´

Foto: het station van Eijsden.