fbpx

Stemmen op NS stations weer populair

18 mrt 2015 14:34

Op de vier grote centrale treinstations hebben woensdagochtend tot 11:30 uur circa 1800 mensen hun stem uitgebracht. De bureaus gingen om 7.15 uur (Utrecht) of half acht (Amsterdam, Rotterdam en Den Haag) open.

  • Update: Halverwege de middag hebben woensdag meer dan 3000 mensen hun stem uitgebracht op de vier grote centrale treinstations in Nederland.

Om 05.00 uur gingen de eerste stembureaus voor de forenzen open, in de stationshal van Nijmegen en bij de bloemenkiosk op het station van Castricum. Tijdens de ochtendspits was het redelijk druk en ontstonden er op sommige stations rijen. Dat was bijvoorbeeld het geval op de stations in Den Haag en Gouda. "Het is af en aan’’, vertelt een van de medewerkers van het stembureau in Gouda aan Omroep West. Vooral als er net een trein is aangekomen, kon er een lange rij ontstaan. 

Na de spits was de drukte weer verdwenen, in de avondspits kan het weer drukker worden. In totaal kan er gestemd worden op 58 stations. Stemmen op het station kan sinds de verkiezingen van 2006. Bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2012 brachten duizenden mensen hun stem uit op een NS-station. Op sommige momenten stonden rijen tot 40 meter. Omdat minder mensen stemmen bij de provinciale staten verkiezingen is het nu wel rustiger.

Foto: archief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *