fbpx

TotalOV: OV-chipkaart blijkt toch veilig

10 jun 2013 18:41

TotalOV en ITDev Solutions luidden vorige week de noodklok over de OV-chipkaart. De OV-chipkaart hacken zou eenvoudiger dan ooit worden, dankzij een app en een sticker. Trans Link Systems (TLS) wees er direct op dat het om een theoretische kraak zou zijn. TotalOV en ITDev Solutions stellen nu in een verklaring dat de OV-chipkaart veilig is.

De beide organisaties hebben volgens de persverklaring een zeer positief gesprek gehad met TLS. "TLS gaat het in de gaten houden, alle informatie is gedeeld met TLS en zij gaan, waar nodig, de juiste stappen ondernemen" aldus TotalOV. In een reactie op de titel van dit bericht stelt TotalOV dat de veiligheid van de OV-chipkaart al goed was, maar nu nog verder verbeterd kan worden.

De organisatie zorgde vorige week voor veel media-ophef door te stellen dat de OV-chipkaart kinderlijk eenvoudig te kraken zou zijn. Binnen een maand zou er een app gelanceerd worden waarmee het saldo van de kaart gemanipuleerd kon worden. De Telegraaf plaatste op zijn site een video waarin het kraken van de ov-chipkaart zou worden bewezen, maar een gebruiker van Tweakers ontdekte dat dit een kopie was van een Youtube-filmpje uit 2012. Daarin wordt enkel getoond dat het saldo van een ov-chipkaart kan worden afgelezen.

Foto: Kialna Photography