fbpx

Trein naar Kopenhagen

Met de trein naar Kopenhagen. Dat kan. Er zijn vanuit Nederland verbindingen met twee keer overstappen. Een enkeltje is verkrijgbaar vanaf 50 euro. Bijzonder is dat de trein naar Kopenhagen op de boot gereden wordt. Het is dus een trein én bootreis in één!

Check treintarieven bij NS

  • Vergelijk de treinprijzen van NS International en HappyRail met elkaar.
  • 2x overstappen? Reis dan van Amsterdam via Osnabrück en Hamburg naar Kopenhagen.
  • Je kunt ook van Amsterdam via Duisburg en Hamburg naar Kopenhagen reizen.
  • Geld besparen? Reis dan via Groningen, Bremen en Hamburg. Je moet dan wel vaker overstappen.
  • Bijzondere ervaring: de ICE Hamburg – Kopenhagen gaat op de boot (Puttgarden – Rødby)!

Helaas is de rechtstreekse nachttrein Amsterdam – Kopenhagen afgeschaft. Maar Kopenhagen is nog steeds per trein bereikbaar. NS International en HappyRail verkopen treinkaartjes naar de Deense hoofdstad. E

Treinreis naar Kopenhagen
Neem vanuit de regio Amsterdam de trein richting Berlijn. In Osnabrück heb je aansluiting op de trein naar Hamburg. En in Hamburg kun je weer overstappen op de trein naar Kopenhagen. Dit is geen gewone treinreis, want de trein gaat met de boot mee! Bij de Duitse kustplaats Puttgarden rijdt de trein de veerboot op, en begint de overtocht naar Denemarken. In het Deense Rødby rijdt de trein weer de wal op. Je kunt tijdens de overtocht ook de trein verlaten en op het schip rond kijken.

De bus gaat rechtstreeks 
De directe trein naar Denemarken is dan weliswaar afgeschaft, maar met de bus kan je nog steeds rechtstreeks naar Kopenhagen. De bus zal meestal een behoorlijk stuk goedkoper zijn dan de trein. Tijdens onze steekproef bij Flixbus vonden wij veel bustickets van 39 euro naar Kopenhagen. Eventueel kun je ook de bus en de trein combineren. Bijvoorbeeld met Flixbus tot Hamburg, en daarna de trein. 

Via Leer
Je kunt er ook voor kiezen om met de ov-chipkaart via Groningen naar Leer te reizen. Volgens Arriva zijn ook de Dagkaart-chipkaarten (regelmatig te koop bij o.a. Blokker en Kruidvat) geldig in de trein naar Leer. Dan kun je vanaf Leer met een DB-ticket verder reizen naar Kopenhagen. Een DB-ticket Leer – Kopenhagen kun je kopen op bahn.de. Als je via Leer reist, moet je wel vaker overstappen. Bovendien kunnen er vanuit Nederland langdurig geen treinen rijden naar Leer. Tussen Groningen en Leer rijdt er een snelbus.

Een treinreis Hamburg – Kopenhagen is ook een bootreis

Zoek treinkaartjes

Reisvoorbeelden
Er zijn vanuit Amsterdam meerdere treinverbindingen met twee overstaps naar Kopenhagen. (Tijden onder voorbehoud. De definitieve tijden zie je tijdens het boeken van de treinreis.)
Treinverbinding 1:
v. 7:00 Amsterdam Centraal – Osnabruck a. 10:06
v. 10:23 Duisburg – Hamburg Hbf a. 12:13
v. 13:28 Hamburg Hbf – Kopenhagen a. 18:19
Treinverbinding 3
v. 11:00 Amsterdam Centraal – Osnabrück a. 14:06
v. 14:23 of 15:25 Osnabrück – Hamburg Hbf a. 16:13 of 17:13
v. 17:28 Hamburg Hbf – Kopenhagen a. 22:13

Stand van zaken: januari 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.