fbpx

Trein naar Kopenhagen

Met de trein naar Kopenhagen. Dat kan. Er zijn vanuit Nederland verbindingen met twee keer overstappen. Een enkeltje is verkrijgbaar vanaf € 37,90.

Treinreis naar Kopenhagen

Helaas rijdt er geen directe trein meer tussen Amsterdam en Kopenhagen. Wel kun je gebruikmaken van de trein naar Berlijn tot station Osnabrück. Daar is er een goede aansluiting op de IC of ICE naar Hamburg. Vanaf Hamburg rijdt er elke twee uur een trein naar Kopenhagen. De reis duurt vanuit Amsterdam gezien ongeveer 10,5 uur. Op termijn zal die reistijd aanzienlijk verkort worden.

Treinkaartje naar Kopenhagen

Een treinkaartje naar Kopenhagen kun je kopen bij Trainline of NS International. En dat al vanaf € 37,90. Dit tarief is beperkt beschikbaar, dus tijdig reserveren is ten sterkste aanbevolen. Een ticket voor de trein naar Kopenhagen is beschikbaar vanaf drie maanden voor vertrek (92 dagen om precies te zijn).

Flixbus naar Kopenhagen

De directe trein naar Denemarken is dan weliswaar afgeschaft maar met de bus kun je nog steeds rechtstreeks naar Kopenhagen. De bus zal meestal een behoorlijk stuk goedkoper zijn dan de trein. Tijdens onze steekproef bij Flixbus vonden wij veel bustickets van € 39 naar Kopenhagen. Door het coronavirus kan het echter voorkomen dat de bus Amsterdam – Kopenhagen niet rijdt. In dat geval zijn er geen tickets verkrijgbaar via flixbus.nl.

Terugblik: Trein op de boot

Tot en met december 2019 ging de trein naar Kopenhagen mee op de boot. Dat is nu niet meer. De treinreis gaat nu via het vasteland. Ondanks dat dit in kilometers langer is, is de reistijd nu wel tot twintig minuten korter geworden. Toch was de trein op de boot altijd een bijzondere ervaring. Treinreiziger.nl reisde mee. Zie het onderstaande videoverslag.