fbpx

Trein naar Lugano

Lugano is een mooie Zwitserse Alpen plaats in het kanton Tessin. NS International verkoopt online treintickets naar Lugano. 

Reizen per trein
Er rijden geen rechtstreekse treinen naar Lugano. Wel rijden er vanuit Nederland rechtstreekse treinen naar Zwitserland, het gaat om de ICE Amsterdam – Basel (1x per dag) of per CityNightLine Amsterdam – Zürich (1x per nacht). In Basel kun je vervolgens overstappen op de intercity naar Lugano. Eens per twee uur rijdt er een rechtstreekse trein naar Lugano. En eens per twee uur is er een verbinding met overstap in Arth Goldau.Je kunt ook naar Zwitserland reizen via Parijs.

Treinkaartjes naar Lugano
e

Verblijf in Lugano
In Lugano kunt u via de Jong Intra een kamer boeken in het hotel Hotel Carioca. Dit hotel is gelegen 0p 200 meter van het meer van Lugano, en 1500 meter van het centrum van Lugano. Bijna voor de deur stopt de bus, die u in 5 minuten naar het centrum brengt. Het driesterren hotel is te boeken voor 60 euro voor 3 dagen. Prijs is per persoon op basis van twee personen en op logies + ontbijt. De genoemde prijs is een standaard prijs, dus u heeft geen last van een beperkte beschikbaarheid.

Meer over Lugano
Lugano is gelegen in een landschap omringd door groene heuvels en de aan de stadsrand liggen twee bergen: Monte San Salvatore (912 meter) en Monte Brè (923 meter). Lugano is een stad met 53.000 inwoners en is de hoofdstad van het kanton Tessin (Ticino). De stad ligt in het zuiden van Zwitserland, nabij Italië. De italiaanse invloeden zijn goed merkbaar, maar tegelijkertijd kenmert de Zwitserse doelmatigheid eveneens de stad. De voertaal is Italiaans. De stad wordt ook wel het Europese Rio de Jainerio genoemd. Het is een stad met een rijke geschiedenis, diverse bezienswaardigheden en een prachtige omgeving. Lees meer over de stad op Wikipedia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.