Trein naar Lugano

Wil je met de trein naar Lugano? Dat kan. Vanaf Nederland is Lugano bereikbaar met één overstap. Als je vroeg boekt (en een beetje geluk hebt) kun je voor € 37,90 al een treinticket naar Lugano kopen.

Treinreis naar Lugano

Als je per trein naar Lugano wilt, kun je in Nederland het beste de directe trein naar Zwitserland nemen. Deze eindigt in Basel. In Basel kun je een kwartier later de directe trein naar Lugano nemen. De treinreis naar Lugano gaat via de langste tunnel ter wereld.

Reisschema Amsterdam – Lugano

De trein Amsterdam – Basel vertrekt omstreeks 8:05 uit Amsterdam. Een half uur later wordt Utrecht Centraal gedaan. Even na 9 uur vertrekt de trein doorgaans uit Arnhem. Rond 14:45 uur komt de ICE in de Zwitserse grensplaats Basel. Daar stap je over op de trein naar Milaan, welke ook stopt te Lugano. Vanaf Basel duurt de treinreis naar Lugano een kleine 3 uur. Omstreeks 18:00 uur kom je aan in Lugano.

Treintickets naar Lugano

Je kunt vanaf 6 maanden voor vertrek treinkaartjes kopen naar Lugano. De goedkoopste tickets kosten € 37,90. Vaak is dit tarief niet beschikbaar en betaal je meer. Wil je geld besparen, dan is vroeg boeken noodzakelijk. Je kunt een treinticket naar Lugano kopen bij NS International. Maar je kunt ook kijken op de site van de Duitse spoorwegen (bahn.de) of Trainline.

Het is slim om ook een zitplaats te reserveren. Hiervoor met je 4 euro per reis per persoon bij betalen. Maar zeker bij een lange treinreis is het wel zo prettig als je verzekerd bent van een zitplaats.

Rondreis door Zwitserland

Als je een rondreis door Zwitserland maakt, verblijf je vaak ook in Lugano. Dat komt omdat Lugano het start- en eindpunt is van zowel de Gotthard Panorama Express als de Bernina Bus (welke aansluiting geeft op de beroemde Bernina Express). Op Treinrondreis.nl vind je een uitgebreid aanbod van treinreizen via Lugano.

Andere praktische informatie over Lugano

Als je in Lugano verblijft in een hotel of hostel, dan krijg je gratis bij het inchecken gratis het Ticino Ticket. Daarmee reis je gratis met de regionale trein in de hele regio. Zo kun je vanuit Lugano ook Bellinzona of Locarno bezoeken, zonder dat je een treinkaartje hoeft te kopen.

Meer treinreizen Zwitserland? Check dan onze pagina met de trein naar Zwitserland. In dit artikel lees je meer over de mooiste treinreizen in Zwitserland.

This post was last modified on 16 mei 2021 21:46

Share

Recent Posts

Lastminute naar Parijs? Vanaf Brussel voor maximaal 49 euro

BRUSSEL - De Belgische spoorwegen (NMBS) hebben woensdag een nieuwe, goedkope treinverbinding geïntroduceerd tussen Brussel…

12 uur terug

NS verkoopt tijdens Spelen twee keer zoveel treintickets als normaal

De NS ziet "een duidelijke toename" in de verkoop van treintickets naar Parijs. Daar beginnen…

13 uur terug

Arriva niet blij met ‘lapwerk’ rond spoor in Groningen: ‘Reiziger de dupe’

Door tweewekelijkse inspecties op het spoor rond station Groningen wordt de dienstregeling voor Arriva-treinen aangepast.…

2 dagen terug

Verzakt spoor tussen Sittard en Maastricht zorgt voor dagenlange hinder

Door zware regenval op zondagochtend is een deel van het spoor tussen Sittard en Maastricht…

3 dagen terug

Fiets mee met de ICE Amsterdam – Frankfurt vanaf 8 augustus

Goed nieuws voor fietsers die graag gebruikmaken van de hogesnelheidstrein tussen Amsterdam en Frankfurt. Vanaf…

4 dagen terug

Amsterdamse tram voortaan door naar Uithoorn

Vanaf zondag 21 juli is het mogelijk om met tram 25 tussen Uithoorn en Amsterdam…

4 dagen terug